Choko nødde bidder med tørrede frugter i rom

Vi nærmer os Julen og derfor begynder jeg stille og roligt at forberede mig på, hvilken slags julegodter jeg vil lave. Her er en knasende lækker chokolade med ristede nødder, samt bløde og søde tørrede frugter med et strejf af rom. Ikke så dårligt. Mmmmmm. De skal klart være en del af vores konfekt udvalg i Julen.

Det der inspirerede mig til at lave denne version, var at jeg kom til at tænke på en chokolade med rom og rosiner, som jeg engang var vild med. Og så mørk chokolade med ristede hasselnødder eller mandler, som jeg stadig ofte spiser.  Det fik mig til at prøve denne kombination af tørrede frugter lagt i rom, ristede nødder og chokolade. Der blev også tilsat lidt superfood i form af chiafrø, gojibær og afskallede hampefrø. ( Du kan sagtens erstatte disse tre slags superefoods. Brug evt. ekstra rosiner, svesker el. abrikoser i stedet for gojibær. Chiafrø og hampefrø kan helt udelades, hvis du ikke har det. De er tilsat for at tilføre lidt ekstra gode flerumættede fedtsyrer.

Ud over at det smager så englene synger er det også utrolig nemt at lave.

 

Ingredienser:

125 g. mørk 85% el. 75% chokolade

100 g. hasselnødder

50 g. mandler

50 g. svesker

50 g. abrikoser (usvovlede)

50 g. rosiner

25 g. gojibær

1/4 dl. rom

2 spsk. chiafrø

1 spsk. ahornsirup

1 spsk. kakao

1 nip uraffineret salt

3 spsk. afskallede hampefrø

Fremgangsmåde:

Skær svesker og abrikoser i mindre stykker. Kom dem i en skål sammen med rosiner og gojibær. Hæld rommen over de blandede tørrede frugter. Lad det trække i et par timer eller gerne natten over. Kom hasselnødder og mandler på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 175 gr. varmluft i ca. 10 minutter. Tag dem ud af ovnen og læg dem på et viskestykke. Læg noget af viskestykket over nødder og mandler og gnid skallerne af hasselnødderne.

Smelt chokoladen forsigtigt i en skål over et vandbad. Når det er smeltet skal du røre  ahornsirup, kakao og uraffineret salt sammen med chokoladen. Derefter blander du de iblødsatte tørrede frugter, de ristede nødder og chiafrø sammen. Rør det hele grundigt sammen og fordel massen i en form, beklædt med bagepapir. Tryk massen ud i hele formen. Helt ud til kanterne og helt ud i hjørnerne. Drys nu de afskallede hampefrø ud over overfladen på chokoladen.

Læg låg på formen og stil den i køleskabet i et par timer. Tag nu formen ud og løft chokoladen ud af formen. Skær den i små tern eller i aflange stænger.

Nyd chokoladen med en kop te eller kaffe.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Choko nødde bidder med tørrede frugter i rom

Skriv et svar