Påske rawcake

Kagen kunne lige så godt hedde en citron rawcake. Da det er Påske og kagen er gul og pyntet med Påskeæg, er det naturligvis en Påske Rawcake.

Jeg tror at der er noget med mig og citron for tiden. I hvert fald er jeg vild med citronsmagen og tilsætter den syrlige frugt til utroligt mange ting. Cashew/kokoscremen blev farvet gul af gurkemeje. Mest for farvens skyld. Men gurkemeje ynder jeg ellers også at tilsætte hvor jeg kan komme til det uden at det smager for voldsomt igennem. Mest fordi det har en kraftig antiinflammatorisk virkning.

Pynten på kagen her er der ingen opskrift på. Jeg lavede en marcipan af mandler og dadler og rullede nogle små æg, som jeg dyppede i smeltet 85% mørk chokolade.

Kagen består af en raw bund, et tyndt lag smeltet mørk chokolade, en cashew/kokosmasse med masser af citronsaft og skal og en topping af smeltet mørk chokolade og kakaonibs.

Bund:

100 g. tørrede abrikoser (usvovlede)

50 g. dadler ( bløde uden sten)

100 g. hasselnødder

2 spsk. kokosolie

3 spsk. kakaonibs

1/4 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Kom hasselnødder, abrikoser, dadler, kokosolie og salt i en foodprocessor. Kør til massen hænger sammen når den bliver presset lidt sammen. Tilsæt kakaonibs til sidst og kør ganske kort igen. Der må meget gerne være lidt knas fra kakaonibsene. Brug en springform på 21 cm. i diameter. Klip et stykke bagepapir som passer til bundens størrelse. Beklæd bunden med det. Beklæd siderne med kagebånd.

Pres nu massen ud i bunden og tryk den jævn på overfladen.

Mellemlag:

75 g. mørk 85 % chokolade

Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad. (Brug 100 g. så der er noget til at pynte med på toppen af kagen efter den har været i fryseren.) Smør den smeltede chokolade ud over bunden og stil den koldt, indtil chokoladen er størknet.

Nu laves fyldet.

Fyld/top:

125 g. cashewnødder

2,5 dl. kokosmælk

1 dl. smeltet kokosolie

1/2 dl. ahornsirup

5-7 spsk. citronsaft

fintrevet skal af 1- 1 1/2 citron

1/2 tsk. gurkemeje

1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

Start med at sætte cashewnødderne i blød dagen før du skal bruge dem til creme. Hæld nu vandet fra og skyl dem grundigt. Kom de udblødte cashewnødder og alle de andre ingredienser i en blender og kør til massen er helt cremet. Smag til med citronsaft, -skal og ahornsirup.

Fordel nu cremen over bunden med chokoladelaget. Læg plastfolie over kagen og sæt den i fryseren i 3-4 timer. Tag den op når den er helt hærdet og pynt den med resten af det smeltede chokolade og kakaonibs. ( Jeg brugte også nogle små påskeæg og citronmelisseblade.

Hvis kagen er helt gennemfrossen skal den tages op af fryseren en times tid før den skal spises.

God fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Påske rawcake

  1. Lyder virkelig lækker og ser fantastisk ud! Hvordan er den i konsistensen, når den serveres? Er den blød som is? Og hvor mange personer vi du mene, der er til?

    Med venlig hilsen

    Jannie

Skriv et svar