Ramsløg chips

Foråret har for alvor meldt sin ankomst, sammen med ramsløgene. Det er nogle af de første planter der dukker frem og spreder glæde og længsel efter sol og sommer.

Jeg elsker at bruge vilde planter i min madlavning. Derfor er foråret noget helt særligt for mig. Det er den årstid hvor de vilde planter har mest kraft og vitalitet. Efter en lang vinter er det altid en stor glæde at kunne gå ud i naturen og samle de forskellige vilde og spiselige planter.

Her har jeg brugt ramsløgene til at lave chips af. Det er ganske enkelt. Ligesom når man laver grønkålschips. Ramsløgene er blot meget finere i strukturen, så de skal ikke have så længe i ovnen.

Du skal blot bruge ramsløg, olivenolie og en smule salt. Jeg brugte ramsløgsalt.

Ingredienser:

Nogle håndfulde ramsløg

Et par skefulde olivenolie

En smule uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 150 gr. varmluft. Skyl bladene grundigt og tør dem i en salatslynge eller på et rent viskestykke. Kom bladene i en skål og fordel olivenolien og salt over bladene. Vend det hele grundigt så olien fordeler sig på ramsløgene. Læg nu bladene på en bageplade med bagepapir, så de ligger enkeltvis. Giv dem ca. 10 minutter ved 150 gr. varmluft. Hold øje med at de ikke bliver for mørke. De skal være sprøde før de er færdige.

Læg dem efterfølgende på et stykke køkkenrulle.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar