Fyldig efterårs suppe

Når efteråret nærmer sig, kommer lysten til supper, der giver varmen i hele kroppen. Suppen her er super enkel og nem at lave.   Den er krydret med paprika og chili. Der er brugt Sambal Oelek så det er nemt at variere styrken af chilien i suppen. Ellers indeholder den løg, hvidløg, gulerødder, snack peber, markchampignon, belugalinser og flåede tomater.

Suppen blev toppet med broccoli, der var overhældt med kogende vand og havde stået i vandet i ca. 5 min. Hvis du bedre kan lide at broccolien bliver blød og gennemkogt, kan du bare tilsætte den de sidste fem minutter.

Suppen blev serveret med et par stykker godt brød. Simpelt og lækkert.

Ingredienser: (til 4 personer)

175 g. løg

3 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

1 1/2 spsk. paprika

1/3-1/2 tsk. Sambal Oelek

200 g. gulerødder

1 snackpeber

1 1/2 dl. beluga linser

200 g. markchampignon

1 dåse flåede hakkede tomater

1 l. bouillon (uden smagsforstærker)

friskkværnet peber

uraffineret salt eller urtesalt

1 broccoli

 

Fremgangsmåde:

Rens løgene og hak dem i mindre tern. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Skrub eller skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Rens snackpeberen, fjern kernerne og skær peberen i mindre stykker. Rens markchampignonerne og skær dem i mindre stykker. Skyl belugalinserne grundigt. Skyl broccolien og skær buketterne fra. Skræl stokken og skær den i små stykker. Gem broccolibuketterne og overhæld dem med kogende vand. Hæld vandet fra efter ca. 5 min.

Start med at varme olivenolien op i gryden. Tilsæt paprika og Sambal Oelek og lad det bruse op sammen med olien. Tilsæt nu løg og hvidløg og svits det til løgene er blevet klare. Nu tilsættes gulerødderne, snackpeberen og svampene. Svits det hele til svampene har smidt det meste væske. Tilsæt nu linserne og de flåede tomater. Lad det simre et par minutter. Kog 1 liter vand og tilsæt bouillon. Hæld bouillonnen over grønsager og linser. Bring suppen til kogepunktet og lad den simre i  20-25 min. til linserne er kogt møre. Smag nu suppen til med urtesalt/uraffineret salt og friskkværnet peber.

Ved serveringen toppes suppen med broccolibuketterne. Servér med et par skiver godt brød.

 

Velbekomme!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.