Ølkage med valnødder

Jeg elsker ølkage. Blandingen af den mørke, søde øl og alle de varmende krydderier er lige mig. Jeg har leget lidt med en gammel opskrift fra min nussede kinabog, med opskrifter tilbage til 1984. Bogen er forlængst fyldt ud, men indimellem bruger jeg nogle af de opskrifter jeg har i den. I min oprindelige opskrift skulle der æg i ølkagen. Det ændrede jeg så ved at tilføje knuste hørfrø+vand, chiafrø og lidt revet æble i stedet for æggene.

Jeg synes selv at kagen er blevet rigtig lækker. Serveret med lidt koldt smør(bar) på, sammen med en kop te er det en dejlig eftermiddags treat.

Ingredienser:

250 g. fuldkorns speltmel

150 g. speltmel

200 g. kokossukker

150 g. revet æble

1 flaske hvidtøl

50 g. valnødder

2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. kogende vand

2 spsk. chiafrø

1 spsk. fintrevet frisk ingefær el. 1 1/2 tsk. tørret ingefær

1 1/2 spsk. Ceylon kanel

1 tsk. stødt allehånde

1/2 tsk. stødt nellike

1 1tsk. natron

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Knus hørfrøene i en minihakker eller i en elektrisk kaffemølle. Kom de knuste hørfrø og det kogende vand i en lille skål. Lad det stå og gelere i ca. 10 min.  Skyl æblerne og riv dem med skræl. Du skal bruge 150 g. revet æble. Rens og riv den friske ingefær.  Hak valnødderne.

Bland nu alle de tørre ingredienser. (mel, sukker, det meste af de hakkede valnødder ( gem lidt til at komme ovenpå kagen) de tørre krydderier, chiafrø, bagepulver og natron). Rør dem godt sammen. Bland i en anden skål hvidtøllen med revet æble og hørfrø/vand blandingen.  Bland nu de tørre og de våde ingredienser med en grydeske, eller brug hænderne. Du kan også bruge en elmixer eller en røremaskine. Jeg bruger bare mine hænder til det.

Beklæd en brødform med bagepapir. Hæld dejen over i formen og glat den ud ovenpå. Fordel de sidste hakkede valnødder på toppen.

Bag kagen ved 175 gr. varmluft i ca. 1 time.

Nyd evt. kagen med lidt smør(bar) ovenpå.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.