Orangedrømme med marcipan og valnødder

Denne slags konfekt er utrolig nemt at lave. I princippet kan du bare vælge den slags nødder du kan lide og har liggende. Du kan også bruge forskellige slags chokolade. Nu havde jeg noget marcipan liggende, som skal bruges til når vi skal lave vores julekonfekt. Og det syltede appelsin havde jeg noget tilbage af fra sidste år, så det skal også bruges nu.

Faktisk lavede jeg sådan en version sidste år, men fik ikke skrevet ned hvad der var i. Det gør jeg så nu.

Du smelter blot den slags chokolade som du har lyst til skal binde det hele sammen og så blander du forskellige slags nødder eller andet lækkert i den smeltede chokomasse.

Her har jeg brugt valnødder, marcipan og syltet appelsinskal. Og det er ret lækkert, når man har hang til mørk chokolade, marcipan og appelsin.

Ingredienser:

200 g. mørk 70 eller 85% chokolade

100 g. marcipan

50 g. valnødder

30 g. syltet appelsin i små tern+ lidt til at drysse onvenpå

Revet skal af 1/2-1 appelsin  (på et juliennejern)

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad eller i en chokoladesmelter. Skær marcipanen i små tern. Hak valnødderne groft. Find en form på ca. 14 *20 cm. Beklæd den med bagepapir. Bland marcipanternene, de hakkede valnødder og de små tern af syltet appelsin i en skål. Fordel nu blandingen i formen og hæld den smeltede chokolade over. Sørg for at chokoladen kommer ud over hele marcipan/valnødde/appelsin blandingen, ved at vippe formen så chokoladen flyder ud til kanterne. Drys nu en smule finthakkede valnødder og lidt appelsinskal skåret med juliennejern hen over overfladen på chokoladen.

Dæk formen med et låg eller med film og sæt den i køleskabet i et par timer, til chokoladen er hærdet. Løft nu chokoladen op og skær den i små firkanter.

Opbevar de små Orangedrømme på køl.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Orangedrømme med marcipan og valnødder

Skriv et svar