Julefrikadeller

Disse Julefrikadeller var en del af Julefrokosten sidste år. I går serverede jeg dem igen til nogle af vores venner, til en Julefrokost. De var et hit, så du får også opskriften her på bloggen.  De blev serveret sammen med en masse forskelligt andet Julemad. Blandt andet min populære Leve-postej og en Varm krydret rødkålssalat, som du kan finde opskriften på Her

Ingerdienser: (Til ca. 10 frikadeller)

250 g. kogte kidney bønner (ca. 125 g. tørrede bønner) el. 1 dåse kogte kidneybønner

1 rødløg (ca. 80 g.)

2 fed hvidløg

100 g. markchampignon el. andre svampe

100 g. sød kartoffel

50 g. havregryn

25 g. valnødder

2 spsk. tamari

2 spsk. olivenolie

1-2 tsk. stødt kanel

1/3 tsk. chiliflager

salt (smag selv til)

Friskkværnet peber (smag selv til)

 

Fremgangsmåde:

Sæt bønnerne i blød i 10-12 timer. Hæld vandet fra og skyl bønnerne. Hæld nu nyt vand over bønnerne og kog dem til de er møre. (ca. 45 min.) Hæld nu vandet fra. Du kan også bruge kidneybønner fra dåse. I så fald skal væden hældes fra bønnerne. Rens løg og hvidløg. Hak dem fint. Rens svampene og hak dem mellemgroft. Rens den søde kartoffel og riv den groft. Varm olien op i en pande. Tilsæt stødt kanel og chiliflager. Kom de hakkede løg og hvidløg i olien. Svits til løgene er blevet klare. Tilsæt de hakkede svampe, revet sød kartoffel, salt og friskkværnet peber.  Svits yderligere til grønsagerne er møre. Lad blandingen køle af.

Kom nu de kogte bønner, havregryn og valnødder i en minihakker og hak blandingen groft. Bønnerne og valnødderne skal hakkes let så de ikke er hele, men så massen hænger sammen. Tag nu grønsagsblandingen fra panden (rødløg, markchampignon, hvidløg, sød kartoffel) og bland den med de hakkede kidneybønner, valnødder og havregryn. Ælt massen godt sammen med en ske eller med hænderne og smag til med salt, friskkværnet peber, kanel og chili. Form farsen til frikadeller og steg dem i olivenolie i ca. 5 min. på hver side, til de er gyldne.

Rigtig god fornøjelse!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar