Svampesuppe toppet med stegte champignon, stegt tang og citronskal

Jeg havde helt glemt hvor lækkert svampesuppe smager. Det er svært at huske på alle de lækre retter der er at vælge imellem. Efter jeg havde lavet opskriften på denne suppe gik det op for mig at jeg faktisk allerede har en suppe på bloggen, der minder utroligt meget om denne. Du kan finde den lignende suppe Her .

Suppen her har en utroligt fyldig umamismag fra svampene, fra det fintrevne citronskal og fra det tang der er brugt som topping. Du behøver ikke at toppe suppen med den stegte tang, men det sætter prikken over iét hvis du spørger mig.

Ud over at suppen smager godt er den også super nem at lave. Og det er jo ikke så ringe.

Ingredienser (til 4 personer)

175 g. løg

100 g. porrer

3 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

200 g. champignon el. markchampignon

30 g. tørrede kantareller

1 l. bouillon (økologisk uden smagsforstærker)

250 ml. plantefløde (man kan få både soja, mandel og havrefløde) (Kokosmælk kan også bruges men smager en smule igennem)

1 spsk. tørret citrontimian el. alm. timian el. 2 spsk. frisk timian el. citrontimian

1 spsk. majsstivelse + lidt koldt vand til at røre stivelsen ud i

Fintrevet skal af 1/2 citron

Uraffineret salt (smag selv til)

Friskkværnet peber (smag selv til)

Fremgangsmåde:

Hæld kogende vand over de tørrede kantareller og lad dem stå og trække i ca. en times tid. Rens løg, hvidløg og porrer. Skær løget i tynde både. Skær porren i tynde skiver og skær hvidløget i skiver. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Varm olivenolien op i en tykbundet gryde. Svits løg, porrer og hvidløg til løgene er blevet blanke. Tilsæt nu det meste af de skiveskårede svampe og svits videre. Gem nogle til at svitse på en pande for sig til topping. Hæld vandet fra de iblødsatte tørrede kantareller og pres væsken ud af dem. Tilsæt nu kantarellerne og svits videre til champinonerne har afgivet væske. Nu tilsættes timian og bouillon. Kog suppen op og skru derefter ned for blusset. Smag til med uraffineret salt, friskkværnet peber og revet citronskal. Rør nu majsstivelsen ud i lidt vand og hæld det i suppen. Rør det hele grundigt sammen. Lad nu suppen simre i ca. 10 minutter.

Topping:

Ingredienser:

Nogle af de skiveskårede champignon

En lille håndfuld Søl

1 spsk. olivenolie

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fintrevet citronskal

Fremgangsmåde:

Varm en lille pande op og tilsæt olivenolien. Svits champignon skiverne på begge sider til de er blevet gyldne. Krydder med uraffineret salt og friskkværnet peber. Læg skiverne på et stykke køkkenrulle. Læg nu den tørrede tang (Søl) på panden og steg på begge sider. Krydder med en smule uraffineret salt og friskkværnet peber.

Portionsanret nu suppen og top portionerne med lidt champignon, lidt stegt tang, en smule fintrevet citron og lidt frisk timian. Server suppen med et stykke godt brød.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar