Citron birkeskage med citronflødeskum

Citron birkes er den perfekte påskekage. Og da vi nærmer os Påsken skulle I da have en opskrift på en sådan kage fra mig. Kagen her er vegansk og så er den toppet med en soja flødeskum der er tilsat citronsaft,-skal, vanillepulver og ahornsirup. Så lækkert. Den indeholder både sigtet speltmel, fuldkornsspeltmel og mandelmel. Fuldkornsmelet har jeg valgt for at næringsberige kagen. Du kan sagtens bruge rent sigtet speltmel eller hvedemel i stedet for, hvis du ønsker en lidt lettere kage. Mandelmelet er tilsat for smagens, konsistensens, de gode fedtsyrers skyld og for at tilføre protein. Den indeholder kokossukker, da det smager vildt godt og samtidig indeholder en del mineraler. Ud over at kagen smager skønt er den meget nem at lave.

Ingredienser: (Til en springform på 22 cm i diameter)

40 g. sigtet speltmel (eller hvedemel)

35 g fuldkornsspeltmel (eller fuldkornshvedemel)

75 g mandelmel

75 g kokossukker

50 g kokosolie

1,5 dl. sojamælk

2 spsk citronsaft

fintrevet skal af 1/2-1 citron

1/2 dl. birkes

2 spsk chiafrø

1 tsk. bagepulver

1 tsk natron

Fremgangsmåde:

Rør citronsaften sammen med sojamælken. Mal mandlerne mellemfint. Smelt kokosolien forsigtigt i en lille kasserolle. Bland det sigtede speltmel, fuldkornsspeltmel, mandelmel, kokossukker, birkes, chiafrø, bagepulver og natron i en skål. Rør nu sojamælk+citronsaft sammen med den smeltede kokosolie og rør derefter blandingen sammen med de tørre ingredienser.

Smør en springform på 22 cm. med kokosolie og hæld noget fuldkornsspeltmel ud i formen, så det kommer ud over det hele. Nu hældes dejen ud i den smurte form.

Bag kagen ved 160 gr. i ca. 40 min. Lad kagen køle af før du tilsætter citronflødeskum på toppen.

Citronflødeskum:

Ingredienser:

1 brik Alpro soya fløde

1 spsk. citronsaft

Fintrevet skal af 1/2 citron

1 spk ahornsirup

1/3 tsk vanillepulver

Fremgangsmåde:

Kom soja fløden i en skål og tilsæt citronsaft, citronskal, vanillepulver og ahornsirup. Pisk til flødeskummet er helt stift. Fordel nu flødeskummet over kagen og pynt den evt. med vilde spiselige blomster, citronmelisseblade og et lille drys fintrevet citronskal og vanillepulver. Jeg brugte lilla og hvide violer. Så er kagen klar til at blive nydt.

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Citron birkeskage med citronflødeskum

Skriv et svar