Glutenfrie fladbrød med gulerod

Der er rigtig mange der har spurgt mig hvordan jeg laver de glutenfrie fladbrød, som jeg af og til poster. Normalt har jeg bare henvist til én af de mange forskellige opskrifter på glutenfrie boller, jeg har på bloggen og så forklaret hvordan jeg laver fladbrødene ud fra de opskrifter. Nu har jeg så lavet en opskrift til fladbrødene, så jeg kan henvise til den.

Her har jeg brugt rismel, quinoamel og havregryn. Du kan prøve dig frem med de glutenfrie melsorter du har og se hvordan konsistens og smag bliver når du varierer kornsorterne. Du kan starte med at følge opskriften og så eksperimentere derfra, hvis du har lyst til det.

Ingredienser: (Til 16 fladbrød)

7 dl vand (el. 6 dl vand og 1 dl glutenfri surdej)

ca 5 g. gær (Hvis du bruger surdej skal du ikke bruge gær)

0,5 dl loppefrøskaller (almindelige loppefrøskaller ikke Fiber Husk.)

1/2 dl chiafrø

200 g groftrevet gulerod

125 g glutenfrie havregryn

100 g fuldkorns rismel

75 g quinoamel

1 1/2 tsk uraffineret salt

sesamfrø, birkes, havregryn eller anden topping.

Fremgangsmåde:

Rens og riv gulerødderne og vej 200 g af. Kom vand i en skål eller en røreskål. Rør gæren eller surdejen ud i vandet. Tilsæt nu loppefrøskallerne og rør eller pisk i et minuts tid. Nu tilsættes chiafrøene og det revne gulerod. Rør atter sammen. Nu tilsættes havregryn, rismel, quinoamel og salt. Rør dejen godt sammen. Nu stilles dejen køleskabskoldt natten over.

Tag dejen ud fra køleskabet og lad den stå en times tid ved stuetemperatur. Læg bagepapir på to bageplader og del dejen i 16 lige store dele. Tag to små skåle og kom vand i den ene og en blanding af sesamfrø og birkes i den anden eller hvad du nu har lyst til skal være på overfladen af brødene. Jeg elsker noget der knaser, så jeg kommer næsten altid birkes og sesamfrø på dem. Sommetider laver jeg små Foccacia med olivenolie og rosmarin som jeg kommer oven på dem i stedet for sesam og birkes.

Dyp hænderne i vandet før du ruller dejen til en bolle. Tryk nu bollen flad og vend den i frøblandingen. Læg nu den flade bolle på bagepapiret og tryk den helt flad med fingerspidserne. Hvis du vil bruge dejen til små Foccacier, skal du komme olivenolie på hænderne i stedet for vand. Og derefter trykke bollerne flade, hvorefter du til sidst pensler dem med olivenolie, rosmarin og en smule salt.

Lad fladbrødene efterhæve i 1/2 times tid. Bag dem nu i ca 30 min. ved 200 gr. varmluft. Lad brødene køle af før du spiser dem. Generelt er det en god idé at lade glutenfrit brød køle af før man spiser dem. Loppefrøskallerne gør at dejen kan føles klistret når bagværket lige kommer ud af ovnen.

Hvis fladbrødene bliver lidt bløde og kedelige, dagen efter de er bagt, er det en rigtig god idé at give dem en tur i risteren. De er fryseegnede, men bliver bedst når de kommer en tur i risteren efter de er tøet op igen.

Rigtig god fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Glutenfrie fladbrød med gulerod

 1. Hej Anette.
  Jeg hvad er forskellen på loppefrøskaller og fiberhusk?
  Jeg troede faktisk det var det samme bare med forskelligt navn og den besked fik jeg også i helsekosten.
  Hilsen Dorte

 2. Hej

  Hvis du laver dem med surdej, er det så den du beskriver i opskriften til Glutenfrie boller med squash? Og hvor meget skal der i?

  Mvh
  Mette-Marie

Skriv et svar