Havregrynscookies med peanutbutter

Opskriften her er en videreudvikling af en gammel opskrift fra min gamle håndskrevne kinabog. Jeg havde faktisk helt glemt disse havregrynscookies og faldt tilfældigt over opskriften da jeg sad og kiggede i bogen. Jeg må sige at sådan en slags cookies lige er noget for mig, da jeg er en utålmodig sjæl. De er lynhurtige at lave. Det vil være synd at sige at de er sunde. Det er de absolut ikke. Men de er super lækre og sprøde. Både kokossukker og rismaltsirup har et lavere glykæmisk indeks end alm. sukker, hvilket betyder at det optages langsommere i blodet og derved påvirker blodsukkeret mindre end alm. sukker og rørsukker. Og de lækre cookies er både glutenfrie og veganske. Til dem som måtte ønske sig det. (Tilføjelse d.17. september 2019: Jeg har lige lavet en portion af disse cookies uden at tilsætte rismaltsirup. Jeg undlod det blot og tilsatte ikke mere end 75 g. kokossukker. Det gjorde dem absolut ikke dårligere. De er rigeligt søde uden rismaltsiruppen. Bare lige en nyttig information, hvis du lige som jeg gerne vil minimere dit indtag af sødemidler. )

Lav dem i en hurtig vending når du får lyst til noget til den søde tand.

Ingredienser: Til ca. 15 stk.

225 g havregryn (alm. ikke de grove) (Brug glutenfrie havregryn hvis de skal være helt glutenfrie)

100 g smør(bar) (blok)

50 g crunchy peanutbutter

75 g kokossukker

65 g rismaltsirup (tilføjelse d. 17 sep.: Det kan sagtens undlades.)

1/2 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Smelt smørbar, peanutbutter, kokossukker ( og rismaltsirup ) forsigtigt i en gryde. Rør grundigt i massen til den er helt blandet. Lad det koge op og tag så gryden fra varmen. Hæld nu den varme masse over havregryn + salt og rør det sammen med en ske. Fordel nu massen i små klatter på to bageplader med bagepapir. De flyder lidt ud, så der skal være plads imellem dem. Saml dem og giv dem et blidt tryk på toppen. Bag dem ved 185 gr. varmluft i ca. 10 min.

Lad dem køle af på en rist og opbevar dem efterfølgende i en kagedåse eller lign.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar