Raw hyldeblomst cookies

Vi har to store hyldetræer i vores have. Det ene flyttede jeg selv, fra et andet sted til det ene hjørne af vores grund, for fire år siden. Det er allerede blevet ret stort. Det andet har sået sig selv midt i en anden busk. Det har nu overtaget pladsen fuldstændig, så den anden busk er ved at gå helt ud. Jeg har ladet det ske, da jeg prøver at lave vores have til en spiselig have.

Jeg har efterhånden lavet en del forskelligt med hyldeblomster. Både spiseligt Her og Her og Her og Her og til at drikke Her.

Disse små himmerigsmundfulde med skøn hyldeblomstcreme fik jeg ideen til sidste år. Det er dog først nu de kommer på bloggen. De skal spises kolde, så er de bedst. Opbevar dem i fryseren, hvis du da ikke spiser dem alle på én gang.

Der er brugt hyldeblomstsirup i cremen. Jeg kogte en hyldeblomstsaft ind til sirup og brugte den. Man kan dog også købe en økologisk hyldeblomstsirup fra Voelkel i nogle helsekostbutikker.

 

Ingredienser (bund) Til 8-10 små sandwiches)

200 g. bløde dadler (vægt uden sten)

75 g. valnødder

2 spsk. kakao

fintrevet skal fra 1 citron

1 knivspids uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør til massen er ensartet og findelt. Rul nu 18-20 små kugler á 14 g stykket og pres dem flade. Sæt dem på køl.

Ingredienser (fyld)

100 g. cashewnødder

50 g. kokosolie

4 spsk. hyldeblomstsirup

1-2 spsk citronsaft

1 knivspids uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød i koldt vand natten over, eller hæld kogende vand over dem og lad dem stå 1 times tid. Hæld vandet fra de udblødte cashewnødder og kom dem i en blender eller i et blenderglas. Smelt nu kokosolien og hæld det i blenderen/blenderglasset. Tilsæt hyldeblomstsirup og en knivspids salt. Blend nu til massen er helt glat. Kom cashew/hyldeblomstcremen i en sprøjtepose med en lille tyl. Eller brug en frysepose hvor du klipper et lille hul i det ene hjørne. Stil nu cremen på køl en times tid.

Tag derefter både bundene og cremen ud af køleskabet og læg lidt creme på de 8-10 bunde. Læg forsigtigt en bund oven på cremen og pres forsigtigt til cremen kommer ud til kanten. Når du har lavet dem alle, stilles de på køl igen. Lad dem stå i køleskab eller fryser 1/2-1 time. Smelt nu noget mørk chokolade. Tag sandwichene ud og fordel lidt smeltet chokolade ud over dem. Pynt med friske hyldeblomster eller fintrevet citronskal, hvis ikke der er hyldeblomster at få.

Hvis ikke du spiser dem alle med det samme, er det bedst at opbevare dem i fryseren.

Pynt:

Friske hyldeblomster

25 g mørk 70 % chokolade

evt. lidt kakaosmør

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Raw hyldeblomst cookies

Skriv et svar