Mango lassi is (vegansk)

Den skønne sommervarme er over os og mine tanker kredser omkring kolde drikke og kolde madvarer.  Vores isforme er tomme og klare til at blive brugt og fryseren indeholder masser af forskellige bær og frugter, som jeg kan vælge imellem.

Jeg har lavet flere forskellige slags is igennem tiden og synes at det er sjovt at prøve nye versioner.  Med en pose frossen mango og noget sojayoghurt i køleskabet og limefrugter i frugtskålen faldt valget på en mango lassi is. Blot lavet af mango, sojayoghurt, limeskal , limesaft, vanille og ahornsirup. En frisk og læskende is, der vil passe perfekt til en varm sommerdag som denne.

Efter en del smagen sig frem endte opskriften således. Nu er det bare at vente, til isen er klar til at komme ud af formene og måske blive overtrukket med et eller andet. Og så er det spændende, hvordan konsistensen er.

Efter første is kommer min dom her. Den smager skønt friskt og læskende. Der er en smule krystaller i isen, men det betyder ikke noget. Isen er blevet lige som jeg kunne ønske mig. Datteren synes den minder om Champagnebrus. Og det er jo ikke så ringe.

Jeg har valgt at overtrække isen med mørk chokolade på toppen og drysse lidt limeskal og kakaonibs på. Det behøves ikke, men giver lige lidt ekstra lækkerhed. I så fald du vil overtrække isen, smelter du mørk 70 eller 85 % chokolade forsigtigt over et vandbad eller i en chokoladesmelter der holder en konstant temperatur. Derefter dypper du toppen i chokoladen.

Ingredienser (til 6 isforme á ca. 100 ml.)

250 g mango (gerne frosset)

250 g soja yoghurt

5 spsk ahornsirup

3 spsk limesaft

fintrevet limeskal af 1 lime

1/2-1 tsk ren vanillepulver

1/3 tsk gurkemeje

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser kommes i en blender og blendes helt glat. Smag ismassen til med ahornsirup, vanille, limesaft og -skal. Hæld ismassen op i isformene og kom ispinde og låg på isene. Stil dem i fryseren og væben dig med tålmodighed. Det tager ca. 3 timer at fryse dem ind ved -18 gr.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar