Myntebites

Mynte sammen med dadler og abrikoser er bare så lækkert. Den tyngde som det søde giver bliver ligesom ophævet af myntens friskhed. Jeg har brugt en økologisk æterisk pebermynteolie. Det er vigtigt at du smager massen til og ikke overdoserer olien. Det kan man nemlig nemt komme til, da der ikke skal mere end 8 dråber i, efter min mening. Men prøv dig frem, for det er nok smag og behag, hvor meget mynten skal smage igennem.

Ingredienser:

150 g dadler

100g abrikoser

150 g mandler

30 g kakao

30 g kokosolie

25 g hampefrø

2 spsk kakaonibs

8 dråber pebermynteolie

1/3 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Find en form på ca. 14 cm. * 20 cm. Beklæd den med bagepapir. Befri dadlerne for sten. Smelt evt. kokosolien forsigtigt i en lille kasserolle. Det er ikke strengt nødvendigt, men olien bliver hurtigere fordelt i massen, hvis den smeltes først. Kom dadler, abrikoser, mandler, kakao, kokosolie, hampefrø, kakaonibs, pebermynteolie og uraffineret salt i en foodprocessor. Kør til massen er lidt grov i det. Der må gerne være lidt små mandelstykker i, så der er noget at tygge på. Hvis du gerne vil have massen mere findelt, kører du blot lidt længere. Jeg synes at det passer med 8 dråber pebermynteolie, men smag selv på massen. Måske du synes der skal mere i.

Fordel nu massen i formen og pres den godt ud i kanterne. Glat den ud i overfladen. Læg låg på formen og stil den i fryseren i nogle timer, til massen er helt hård.

Tag nu formen ud og løft massen op. Læg den på et skærebræt og skær nu massen ud i den størrelse du ønsker. Du kan enten lave den til barer eller mindre cubes. Nu er de klar til at blive overtrukket med mørk chokolade.

Overtræk:

100 g mørk 70-85% chokolade

25 g mandler

Frisk pebermynte (Kan undlades, men det giver lige det sidste pift.

Fremangsmåde:

Hak mandlerne helt fint. Skyl, tør og hak de friske pebermynteblade. Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad eller brug en chokoladesmelter, der selv holder temperaturen på den smeltede chokolade. Kom barerne eller de mindre cubes i den smeltede chokolade og læg dem på bagepapiret. Drys dem med de finthakkede mandler. Og kom evt. finthakkede mynteblade ovenpå.

Opbevar pebermyntekonfekten i fryseren.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar