Raw abrikos-ingefær cubes

Disse abrikos-ingefær cubes er krydret med ingefær og citronsaft. De er friske og ikke vildt søde. Det at der er brugt en del tørrede abrikoser i opskriften i stedet for kun dadler, gør også at de er lidt mere friske. Blodsukkerpåvirkningen er heller ikke helt så kraftig som hvis der udelukkende er brugt dadler. Jeg har valgt at bruge valnødder pga. omega3 fedtsyre indholdet. Noget andet er at valnødder også indeholder bitterstoffer, hvilket er en hjælp til leveren. (Hvis man går op i noget sådant) Ingefær har en antiinflammatorisk virkning, så selv om jeg ikke vil driste mig til at sige at de er sunde, disse Cubes, så er de ihvertfald i den sundere kategori.

Prøv dem og fortæl mig endelig hvad du synes om dem. Det er så dejligt at få tilbagemelding på det jeg laver.

Ingredienser:

200 g usvovlede tørrede abrikoser

50 g bløde dadler

150 g valnødder

40 g friskrevet ingefær

25 g kokosolie

3 spsk citronsaft

fintrevet skal fra 1 citron

3 spsk kakao

1/3 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Find en boks/form på ca. 19 cm. * 12 cm. Beklæd den med bagepapir. Tjek abrikoserne for sten og andre urenheder. Fjern stenene fra dadlerne. Skræl en ingefærknold og riv den så fint du kan. Riv skallen af 1 citron på det samme fine rivejern, som du bruger til ingefæren. Skær citronen over og pres saften fra den. Kom abrikoser, dadler, valnødder, kokosolie, revet ingefær, citronsaft, kakao, salt og fintrevet citronskal i en foodprocessor. Kør massen til den er sammenhængene. Du bestemmer selv om der skal være noget at tygge på, eller om massen skal være helt findelt.

Smag på massen. Smag evt. til med mere ingefær og citron.

Fordel nu massen i formen. Pres den helt ud i kanterne og glat den på overfladen. Læg låg på og stil beholderen i fryseren i et par timer. Tag derefter formen op fra fryseren og løft den frosne masse op. Læg den på et skærebrædt og skær nu massen i små firkanter.

Chokoladeovertræk:

100 g mørk 70-85% chokolade

Fintrevet citronskal af 1/2-1 citron

25 g valnødder

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad eller i en chokoladesmelter. Læg et stykke bagepapir på en bakke eller lign. Hak valnødderne fint. Skyl citronen og tør den. Læg nu konfektstykkerne i den smeltede chokolade én efter én og drys lidt hakkede valnødder over dem med det samme, da chokoladen størkner meget hurtigt. Riv ligeledes en smule citronskal på toppen.

Opbevar konfekten i boksen i fryseren og tag blot op efterhånden som du får lyst til én. De smager bedst hvis de serveres direkte fra fryseren.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar