Chokoladeovertrukne banan bites med crunchy peanutbutter

Disse banan bites lavede jeg en dag, hvor jeg alligevel havde smeltet noget chokolade til at overtrække nogle andre slags konfektstykker, som jeg var ved at arbejde med. Jeg har næsten altid nogle overmodne bananer i små stykker i fryseren. Dem bruger jeg til at lave smoothies og smoothiebowls med. Dem tog jeg nogle af og lagde mellem 1/2 og 1 tsk. crunchy peanutbutter ovenpå og dyppede dem derefter i smeltet chokolade. Jeg havde nogle hakkede saltede peanuts, som jeg dryssede over med det samme. Så enkelt kan det gøres.

Næste gang du har nogle bananer der er blevet lidt overmodne, kan du fryse dem ned i små mundrette stykker. Så har du nogle til både denne slags frosne konfekt og til smoothies.

Ingredienser:

Frosne mundrette banan stykker

Crunchy peanutbutter (eller anden slags nøddesmør. Du kan også bruge mandelsmør, hasselnøddesmør eller græskarkernesmør)

Smeltet mørk chokolade

Hakkede, saltede peanuts

Fremgangsmåde:

Bræk eller skær nogle lidt overmodne bananer i mundrette stykker. Kom dem i en box eller en pose i fryseren. Det tager nogle timer at fryse dem ned. Det bedste er hvis du har nogle liggende i fryseren, som er helt gennemfrosne. Smelt noget mørk chokolade forsigtigt over et vandbad eller i en chokoladesmelter. Der går en god del chokolade til. Hvis du smelter 100 g. har du til en del bananbites. Prøv dig frem med mængden af chokoladen.

Kom mellem 1/2 og 1 tsk. peanutbutter på skærefladen af hvert bananstykke. Dyp nu bananstykket med peanutbutter i den smeltede chokolade og placér det med det samme på et stykke bagepapir. Drys straks lidt hakkede saltede peanuts på toppen, inden chokoladen størkner. Lav samme procedure for hvert stykke. Hvis du venter for længe med at drysse de hakkede saltede peanuts på toppen, størkner chokoladen og så kan de ikke hænge fast.

Smag på én og vurdér om de skal i fryseren igen, før du serverer dem. Hvis de er blevet for bløde skal du blot lægge dem i fryseren igen og tage dem op når de er helt frosne.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar