Raw cake med kaffe

Denne Raw cake med kaffe er vores dessert Nytårsaften. Den smager lidt af en blanding af karamel og kaffe. Jeg serverer den med smeltet mørk chokolade på toppen og ristede mandler med ahornsirup og salt, samt ananas kirsebær. Og et lille glas dessertvin ved siden. Så lækkert.

Med denne Nytårs dessert vil jeg ønske dig der følger med i mit madunivers Rigtig Godt Nytår.

Bund:

Ingredienser:

150 g dadler

100 g valnødder

50 g tørrede abrikoser

35 g glutenfri havregryn

20 g kakao

2 spsk kokosolie

2-3 spsk kold kaffe

1/3 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør til massen samler sig. Beklæd en springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden. Fordel nu massen i formen og pres den helt ud til siderne og jævn den ud i overfladen. (Du kan også godt bruge en springform på 22 cm i diameter. Så bliver kagen bare ikke så høj. )

Top:

Ingredienser: 

200 g cashewnødder

1 dl kokosmælk

0,75 dl ahornsirup

35 g smeltet kokosolie

2 spsk instantkaffe

1/3 tsk ren vanillie pulver

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød i koldt vand natten over eller et tilsvarende antal timer. Eller sæt dem i blød i kogende vand i 1-2 timer. Hæld vandet fra og skyl nødderne i rent vand. Smelt kokosolien forsigtigt i en lille kasserolle. Kom de iblødsatte cashewnødder, den smeltede kokosolie, kokosmælk, instantkaffe, ahornsirup og vanille i blenderen og kør til massen er helt glat og cremet. Hæld massen ovenpå bunden der er presset ud på bunden af springformen. Drys et par spsk. fulde kakaonibs ovenpå kagen. Dæk den til med et låg og sæt kagen i fryseren i minimum 2-3 timer. Du kan sagtens lave kagen flere dage i forvejen.

Topping til kagen:

Smeltet mørk chokolade:

Smelt forsigtigt ca. 50 g. mørk chokolade. Tag en teske og dryp den smeltede chokolade ud over toppen på kagen eller ud over de portionsanrettede stykker kage.

Ristede mandler:

Hak en god håndfuld mandler groft og rist dem i ovnen ved 175 gr. i 10-15 min. Når de begynder at dufte let ristet, slukkes ovnen og ovndøren åbnes. Hæld nu et par spsk. ahornsirup over de ristede mandler og rør godt rundt, så det fordeles. Drys ligeledes lidt salt ud over mandlerne. Lad det nu køle af og fordel ud på toppen af kagen eller på de portionsanrettede stykker kage.

Servér evt. kagen med et glas dessertvin.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar