Chokolade cookies

Disse cookies har jeg lavet masser af gange. De forsvinder lidt for hurtigt når de står på køkkenbordet.

De er både hurtige og nemme at lave. Nyd dem evt. sammen med et lille glas havredrik, som du dypper din cookie i, bid for bid, før du spiser den.

Ingredienser: (Til 24 stk á 30 g.)

150 g smørbar el. 125 g kokosolie

150 g kokossukker

100 g sigtet speltmel

50 g linsemel el. kikærtemel el. groft speltmel

50 g havregryn

50 g groft hakkede mandler

200 g chokoladedråber ( 70% )

1 spsk. kværnet hørfrø

3 spsk vand

2/3 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Rør de kværnede hørfrø sammen med det kogte vand 1/2-1 times tid før du skal lave dejen, så det kan stå og gelere. Tag smørret ud af køleskabet en times tid før du skal lave dejen, hvis du bruger Smørbar blokken, så det bliver lidt nemmere at ælte ud i dejen. Hvis du bruger den i æsken, behøves du ikke at tage den ud før du skal bruge den.

Tænd ovnen på 175 gr. varmluft. Hak mandlerne groft. Sigt speltmelet og linsemelet. Bland nu alle ingredienserne i en skål og ælt dejen til den hænger sammen og er ensartet.  Beklæd to bageplader med bagepapir. Del nu dejen op i små kugler á 30 g. Placér 12 på hver plade. Tryk dem forsigtigt let flade.

Bag dem nu ved 175 gr. i 10-12 min.

Placér dine chokolade cookies på en rist og lad dem køle af, før du kommer dem i en kagedåse.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Chokolade cookies

  1. Hej Mad med glød. Jeg vil gerne spørge, om jeg kan bruge palmin i stedet for kokosolie 8 Palmin er jo ren kokosolie.i fast form????
    Jeg ser end del udenlandske mad 0g bage programmer, og ser at amerikanerne udelukkende bruger kokosolie som fedtstof i bagværk. Da jeg har kræft i prostata, og dyrker en diæt, hvor jeg kun må spise få ting, ( aller sukker holdige bagværker er bandlyst). Håber på svar, så min søde tand igen kan virke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.