Søde blinis med hel boghvede og splitlinser

Disse blinis er lavet af hel boghvede og røde splitlinser. Det betyder at de er glutenfrie og at de indeholder en del protein. I stedet for at bruge en mandeldrik, er der brugt mandler, vand og dadler. Med en god og stærk blender er det ingen sag at trylle disse råvarer om til en ensartet glat dej. Der er også banan, dadler og peanutbutter i dejen. Så det er dejligt søde blinis der egner sig til morgenmad eller dessert. Selv om de er søde, påvirker de ikke blodsukkeret så meget, da der også er en del protein i dejen fra linserne. Her er de serveret med en brombærsyltetøj og planteyoghurt med vanille, ahornsirup og citronskal. Mmmmmm. Mad til krop og sanser.

Ingredienser: (Ca. 20 stk.)

3 1/2 dl vand

25 g mandler

75 g hel boghvede

75 g røde splitlinser

100 g banan ( godt moden uden skræl)

25 g chrunchy peanutbutter

3 dadler

1 tsk bagepulver (Vinstens bagepulver, hvis det skal være 100% glutenfrit )

1/3 tsk uraffineret salt

Fintrevet citronskal af 1/2 citron (kan udelades)

kokosolie til at stege i

Fremgangsmåde:

Skyl linser og boghvede grundigt i en sigte. Fjern stenene fra dadlerne. Kom alle ingredienserne i blenderen og kør til dejen er flydende og glat. Lad dejen hvile i 1/2 times tid. Hvis du lader den hvile længere tid skal du først tilsætte bagepulveret til dejen lige før du vil stege dine blinis, da bagepulverets virkning ellers forsvinder.

Servér evt. dine blinis med frisk frugt eller bær og en creme.

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.