Jordbærtærte m/kikærte, hasselnøddebund-Vegansk-glutenfri

Den oprindelige opskrift på denne jordbærtærte lavede jeg i 2015. Du kan se opskriften Her .På det tidspunkt brugte jeg stadig æg, så derfor indeholder tærten æg i den ældre opskrift. Jeg har lavet jordbærtærten mange gange siden uden æg og med en anden slags creme ovenpå. Du får her min nye version som både er vegansk og glutenfri. De ristede hasselnødder der er brugt i dejen, giver en dejlig smag i tærten. Sammen med chokoladelaget, en sojaflødeskum med vanille og masser af friske jordbær, er det en perfekt sommer kage.

Kagen er sødet med dadler: Det eneste sukker der er i kagen er det der er i chokoladen. Dejen indeholder kogte kikærter for at tilsætte noget ekstra protein. På den måde påvirker den ikke blodsukkeret så voldsomt. Jeg synes det smager dejligt sammen med de ristede hasselnødder der også er i dejen.

Ingredienser Bund:

125 g hasselnødder

150 g kogte kikærter

100 g bløde dadler (vægt uden sten)

0,75 dl. sojamælk m/vanille

3 spsk. kværnede hørfrø + 9 spsk. vand som skal stå og samle sig i ca. 1/2 time før det kommes i dejen)

1 1/2 tsk bagepulver (Brug vinstensbagepulver el. andet glutenfrit bagepulver, hvis kagen skal være 100 % glutenfri)

1/3 tsk uraffineret salt

1/2 tsk vanillepulver

Fremgangsmåde:

Rist de hele hasselnødder i ovnen på et stykke bagepapir ved 175 gr. varmluft i ca. 10 min. til skallen begynder at sprække. Læg dem efterfølgende på et rent viskestykke og lad dem køle af. Nu gnides viskestykket over nødderne til skallerne slipper.

Kværn nu de 75 g. ristede hasselnødder til mel. Gem de sidste 50 g. til at komme i dejen til sidst.

Kom de 75 g hasselnøddemel, dadler, de kogte kikærter, sojamælk, udblødte kværnede hørfrø, bagepulver, salt og vanillepulver i en foodprocessor. Blend til til massen er ensartet. Nu tilsættes de sidste 50 g tørristede hasselnødder. Blend derefter i kort tid så nødderne blot bliver grofthakket. Nu kommes dejen i en smurt springform på ca. 22 cm. i diameter. Bag den ved 175 grader (varmluft) i ca 25 min. til den er gylden.

Tag kagen ud af springformen og lad den køle af mens du smelter chokoladen over et vandbad.

Ingredienser  til Mellemlag:

75 g. smeltet mørk 70% el. 85 % chokolade.

Når bunden er afkølet, smøres den smeltede chokolade på. Stil kagen køligt så chokoladen stivner.

Creme:

200 ml Alpro Cuisine (Piskbar)

1 -2 spsk citronsaft

1 spsk ahornsirup

1/4 tsk vanillepulver

Fremgangsmåde:

Kom citronsaft, ahornsirup og vanillepulver i soyafløden. Pisk den grundigt til den er skummet op og ikke er flydende mere. Stil flødeskummet koldt, til bunden er kølet af og den smeltede chokolade er smurt ud over overfladen. Du kan nu stille kagen i køleskabet til chokoladelaget er helt stivnet. Nu er kagen klar til at der kommer soyaflødeskum på toppen.

Jordbær:

250 g friske jordbær (eller flere hvis du synes)

2-3 spsk kakaonibs

Rens jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte. Lad et par stykker beholde stilken på. Det er meget dekorativt. Man kan forøvrigt sagtens spise stilken. Fordel nu jordbærrene ud over overfladen og drys med kakaonibs til sidst.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar