Ristede mandel cubes

Disse Ristede mandel cubes er crunchy, smager af karamel og er en smule salt. De er lavet af ene gode og nærende råvarer og er super nemme at lave. Nyd et par stykker til eftermiddags kaffen/teen og få tilfredsstillet din søde and.

Opbevar gerne konfektstykkerne i fryseren, da de er rigtig lækre når de er lidt kolde og har et lidt fastere bid.

Ingredienser:

200 g bløde dadler (vægt uden sten)

150 g mandler

2 spsk kakaonibs

1 spsk kakao

1 spsk kokosolie

1/2 tsk uraffineret salt eller flaky salt

100 g mørk 70-85% chokolade

Fremgangsmåde:

Rist mandlerne i ovnen ved 175 gr. varmluft i ca. 10 min. til de begynder at blive let gyldne og dufte af ristede mandler. Tag dem ud fra ovnen og lad dem køle af. Kom nu dadler, ristede mandler, kokosolie, kakao og salt i en foodprocessor. Blend kun let, så der stadig er chrunch fra mandlerne i massen, men nok til at den hænger sammen. Tilsæt kakaonibsene til sidst og kør blot så de bliver bandet i massen.

Find en box på ca. 12×20 cm. Beklæd den med bagepapir. Pres nu massen ned i formen og glat den ud på overfladen. Læg låg på og sæt formen i fryseren i et par timer. Når massen har været i fryseren, er det nemmere at skære dine cubes med et fint skarpt snit.

Smelt nu ca. 100 gr. 70-85% mørk chokolade forsigtigt over et vandbad eller brug en chokoladesmelter. Skær konfektmassen i den størrelse du ønsker. Jeg synes at 3×3 cm. er en passende størrelse.

Gør nu klar til at dyppe konfekten i den smeltede chokolade. Læg et stykke bagepapir på en bakke. Find det frem som du gerne vil pynte konfektstykkerne med. Jeg brugte kakaonibs, tørrede rosenblade, kornblomster og flaky salt. Hvis du vil have det du topper konfekten med til at hænge fast i chokoladen, skal du komme det på umiddelbart efter du har dyppet hvert stykke i chokoladen.

Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar