Kartoffelfad med kokosmælk, kikærter, blomkål og karry

Hvis du godt kan lide indisk mad og du samtidig vil lave noget der både mætter og ikke tager alverden af tid at lave, så er dette lækre kartoffelfad måske noget for dig.

Ideen til retten fik jeg da jeg havde lyst til at lave en form for kartoffelfad og havde noget kokosmælk der skulle bruges. Kartofler med kokosmælk. Det kaldte på indisk mad. På karry, blomkål og nigellafrø. Jeg har næsten altid kogte kikærter i fryseren eller i viktualierummet, så det havde jeg også i dette tilfælde. Det endte til sidst med at blive dette lækre fad. Med grønkål på toppen. For grønt skal der til.

Hvis du vil prøve at lave det samme, så har du opskriften her:

Ingredienser: (som tilbehør til 4 personer)

1 kg kartofler

350-400 g blomkål

250 g kogte kikærter

2 1/2 dl kokosmælk

2 1/2 dl bouillon

3 spsk citronsaft

1 spsk karry

1 tsk gurkemeje

1 1/2 spsk nigellafrø

1 tsk chiliflager ( kan undlades hvis du ikke ønsker det stærkt)

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

4-5 blade grønkål

1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Find et ildfast fad på ca. 25 x 30 cm. Pensel det med olivenolie. Skrub kartoflerne og skær dem i lige store mundrette stykker. Skyl blomkålen og skær eller bræk det i mindre mundrette stykker. Kog noget vand og rør bouillonen ud i det kogende vand. Rør kokosmælk sammen med bouillon, citronsaft, karry, gurkemeje, uraffineret salt, friskkværnet peber, nigellafrø og chiliflager.

Læg nu kartofler, blomkål og kikærter i det smurte fad. Hæld den krydrede blanding med kokosmælk over. Sørg for at hælde kokosmælken ud over overfladen på det hele. Det behøver ikke være dækket af kokosmælken, det hele. Det er dog vigtigt at du sørger for at overhælde det hele.

Sæt nu fadet i ovnen og bag det ved 200 gr. varmluft i ca. 40 min. Stik i kartoflerne og mærk om de er gennembagte. Kartoflerne skal være færdigbagte inden du lægger grønkålen på toppen.

Skyl grønkålsbladene og riv ribberne af, imens fadet er i ovnen. Riv nu grønkålen i mundrette stykker og læg dem i en skål. Hæld 1 spsk olivenolie over grønkålen og bland det grundigt med fingrene.

Placér nu grønkålen på toppen af det bagte kartoffelfad og giv det 5 min mere, til grønkålen er blevet sprød, men endelig ikke branket. Hold øje.

Nu er det bare at nyde det. Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar