Æblekage med masser af æbler

Denne æblekage er bare så lækker. Jeg har en gammel opskrift i min slidte kinabog, som er med æg og alm. smør. “Claudias æblekage” har jeg kaldt den. Den opskrift kom jeg i tanker om, for den kage er bare så lækker. Nu har jeg så lavet opskriften om så den er uden æg og med smørbar. Jeg har også tilført noget groft mel og brugt kokossukker og ikke så meget, i stedet for alm. rørsukker.

Kagen er blød og svampet. Den indeholder rigtig meget æble og det er det der gør den så svampet. Jeg har brugt Filippaæbler, som vi har i haven og som bare er rigtig gode i denne kage da de hurtigt bliver bløde og møre når de kommer i ovnen. Den smager rigtig godt serveret lun med en kugle vanilleis eller med en blanding af sojaflødeskum og sojayoghurt med vanille og lidt ahornsirup.

Ingredienser:

600 g æbler i grove tern

100 g sigtet speltmel 

75 g fuldkornsspeltmel

75 g kokossukker

125 g smørbar

1 dl sojamælk

1 spsk. æbleeddike

1 tsk bagepulver

1/2 tsk natron

1 tsk stødt kanel

1/2 tsk vanillepulver

Fremgangsmåde:

Skyl æblerne, fjern kernehus, stilk og blomst og eventuelle pletter. Skær æblerne i lige store mundrette stykker. Smelt smørret forsigtigt i en lille kasserolle. Bland de våde ingredienser i en skål.( Smeltet smør(bar), sojamælk og æbleeddike. Bland de tørre ingredienser i en skål. (Mel, kokossukker, bagepulver, natron, kanel og vanille) Rør nu de tørre ingredienser sammen med de våde ingredienser. Du behøver blot at røre med en grydeske, men vær sikker på at der ingen mellommer er i dejen. Bland nu dejen grundigt med æblestykkerne i en skål. Fordel dejen jævnt i et ildfast fad beklædt med bagepapir, på ca. 20×25 cm. Bag kagen ved 175 gr. varmluft i ca. 45 min.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar