Karrykål med gulerødder og belugalinser

Denne ret er en simpel, velsmagende, sund, nem, billig og bæredygtig ret. What`s not to like. Jeg kom i tanker om retten, da jeg havde nogle rester af hvidkål, der trængte til at blive brugt. Og overskuddet til at lave aftensmad var ikke det største. Når jeg ikke har det store overskud, bliver der tænkt i nemme løsninger. Og denne ret er virkelig nem og hurtig at lave.

For at retten kom til at indeholde noget protein, tilføjede jeg nogle kogte belugalinser. Hvis det skal gå endnu hurtigere kan du sagtens bruge en dåse færdigkogte linser i stedet for.

Kål og karry er et rigtig godt match smagsmæssigt. Og for at gøre retten endnu mere antiinflammatorisk og smukkere gul i farven tilføjede jeg også noget gurkemeje. For at aktivere gurkemejen, skal der tilsættes sort peber. Brug friskkværnet sort peber, for smagens skyld. Der er stor forskel smagsmæssigt på friskkværnet peber og på stødt peber.

Retten er fyldt med prebiotika fra både løg, hvidløg og kål. Det er rigtig gavnligt for vores tarmflora. Prebiotika er med til at der kan dannes probiotika, som er de gode bakterier, der skal sørge for et gunstigt miljø i vores tarmflora. Det er vigtigt i forhold til vores immunforsvar, da 80% af vores immunforsvar sidder i tarmen.

Ingredienser: ( 4 personer)

1 hvidkål

3 gulerødder

4 blade grønkål

2 spsk olivenolie

1-2 spsk karry

1 tsk gurkemeje

1 løg

3 fed hvidløg

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

1/2-1 dl vand

1 1/2 dl belugalinser (el. 1 dåse linser)

3 dl. bouillon

3 laurbærblade

Fremgangsmåde:

Kog linserne i dobbelt mængde bouillon og med nogle laurbærblade, til de er møre og gennemkogte. Hæld de kogte linser over i en sigte, så det overskydende vand kan løbe fra, hvis der er noget. Fjern laurbærbladene. Nu er de kogte linser klar til at komme i retten.

Rens hvidløg og løg og skær dem i små tern. Skyl hvidkål og fjern de grimme blade. Skær det i kvarte og fjern stokken på alle fire dele. Snit nu kålen fint. Brug evt. et mandolinjern el. en foodprocessor der kan slice. Rens gulerødderne og skær dem i stave eller skiver, som du ønsker. Jeg brugte et mandolinjern som kan skære gulerødderne i tynde stave. Skyl nu grønkålsbladene, fjern de grove ribber og pluk/skær dem i mindre stykker. 

Kom nu olivenolie, karry og gurkemeje i en stor tykbundet gryde og lad det bruse kortvarigt op. Tilsæt de hakkede hvidløg og løg. Svits forsigtigt til løgene er blevet klare. Nu tilsættes hvidkål og gulerødder. Vend det hele grundigt sammen og svits i nogle minutter. Tilsæt nu 1 1/2 dl. vand, salt og friskkværnet peber. Lad det simre med låg på i ca. 15 min. Rør jævnligt i gryden. Nu tilsættes de kogte linser og grønkålen, det hele røres grundigt sammen og simrer i nogle minutter. Smag nu retten til med uraffineret salt og friskværnet peber.

Servér evt. med et godt stykke brød med smør (bar) og dijonsennep.

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar