Hokkaido hummus med chipotle chili

Hvis du lige som jeg gerne vil lave dit eget smørepålæg, så du ved hvad det består af, og så du selv kan lave smagssammensætninger, som du er vild med og du gerne vil spare nogle penge. Så er forskellige former for hummus en skøn ting. 

Når du nu er i gang med at lave det alligevel, kan du lige så godt lave en større portion og fryse noget af det ned. Du kan bruge glas med skruelåg og lade være med at fylde dem helt op, sætte låget på og fryse dem ned. Det er så dejligt at kunne hente fra fryseren når man er løbet tør for pålæg. Du kan starte med at gemme små ensartede glas. Så har du glassene klar til når du vil lave hummus næste gang. Det kræver selvfølgelig at du har en fryser og at du har plads i den du har. Men nu er rådet hermed givet videre. 

Denne hummus version som er lavet med butterbeans, bagt hokkaido og chipotle chili, som er en røget chili, er bare én version af de utallige forskellige slags, der kan laves. Du kan sagtens bruge kikærter eller hvide bønner i stedet for butterbeans.

Jeg har fået en forkærlighed for chipotle chili, som er en røget chili. Hvis du ikke har smagt det endnu, kan jeg kun anbefale at du finder det og prøver at smage det. Nu kan jeg selv rigtig godt lide lidt chili i min mad. Du skal nok kunne lide chili i forvejen, for at være lige så vild med det som jeg. Det er ikke så nemt at finde Chipotle chili i dagligvarebutikkerne. Jeg har fundet én som jeg er vild med og det er én fra Mill og Mortar. Den smager super lækkert røget og er meget drøj i brug. Du kan sagtens bruge almindelige chiliflager, men den røgede chili giver noget helt særligt. 

Her får du opskriften min version. 

Ingredienser: 

250 g kogte butterbeans (125 g ukogte butterbeans)

200- 250 g bagt hokkaido

3 fed hvidløg

1/2 tsk gurkemeje

3/4 – 1 dl vand

2-3 spsk citronsaft

Uraffineret salt 

1/2-1 tsk Chipotle chili

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde: (Til kogning af bønnerne)

Hvis du vælger selv at koge dine bønner, skal de sættes i blød i rigeligt vand og stå i 10-12 timer. Derefter hældes iblødsætningsvandet fra og bønnerne skylles og tilsættes vand så det dækker bønnerne. Nu skal de koges i 45- 60 min. Det varierer lidt med kogetiden, alt efter hvor friske de tørrede bønner er. Jo ældre, jo længere kogetid. Tilsæt gerne et par laurbærblade, et lille løg der er skåret i kvarte og evt. et par hele fed hvidløg. Dette for at give ekstra god smag til bønnerne. (Men det er ikke nødvendigt) Når du nu er i gang med at koge alligevel, kan du lige så godt koge en stor portion på én gang. Så kan du fryse de bønner du har i overskud ned i mindre portioner. Eller lave dobbelt portion hummus, med dem.

Bagt hokkaido:

250 g hokkaido ( vægt uden kerner )

2 spsk olivenolie

1 spsk æbleeddike 

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens græskarret og fjern evt. skrællen. Det skal kun gøres hvis den er meget tyk og grov. Skær den i både, i nogenlunde lige store stykker. Rør nu olivenolie, æbleeddike, salt og peber sammen og pensel på begge sider. Bages i ca. 25 min. ved 200 gr. varmluft.

Et tip her er at bage en større portion så du har til en fyldig salat eller bare som tilbehør til den øvrige mad. Det er meget mere bæredygtigt og tidsbesparende, når du alligevel har gang i ovnen at lave en større portion. 

Fremgangsmåde til at lave din hummus:

Kom de kogte butterbeans, den bagte hokkaido, presset hvidløg, vand, citronsaft, uraffineret salt, chipotle og friskkværnet peber i en foodprocessor. Start med lidt vand og tilføj evt. mere alt efter hvordan du synes konsistensen skal være. Smag nu til med citronsaft, salt, peber og chipotle chili. 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar