Bagte kartofler, blomkål og grønne bønner med cashew sennepsdressing

Denne opskrift har været undervejs i et stykke tid. Nu fik jeg endelig taget mig sammen til at dele den. Den er en smule bøvlet at beskrive, men absolut ikke svær at lave. 

Det hele laves bare på en bageplade med bagepapir. Når det er bagt færdigt, kan du enten vælge at servere den på et andet fad eller du kan også bare tage det direkte fra bagepladen. 

Jeg serverede retten med en cashewdressing med grov sennep. Den får du også opskriften på. 

Ingredienser: ( Til 4 personer ) 

600 g kartofler

2 spsk olivenolie

1 tsk uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne og fjern grimme pletter. Skær dem i tynde skiver på en foodprocessor. Kom de skiveskårede kartofler i koldt vand i nogle minutter. Hæld derefter vandet fra og læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke. Dup dem tørre og vend dem i olivenolie,  uraffineret salt og friskkværnet peber.  Spred nu skiverne ud på en bageplade med bagepapir. Kartoflerne skal i alt have ca. 30 min. i alt ved 200 gr.

Start med at give kartoflerne ca. 10 min ved 200 grader. Derefter kommes blomkålen ovenpå. 

Ingredienser: ( Bagte blomkål) 

500 g blomkål

2 spsk olivenolie

1 spsk Tandoori el. Paprika 

2 spsk linsemel

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde: (Bagte blomkål)

Skær buketter af blomkålen i nogenlunde lig store stykker. Rør blandingen med olivenolie, linsemel, Tandoori el. Paprika, salt og peber sammen. Kom blandingen over blomkålen og massér det hele sammen. Når kartoflerne har bagt i ca. 10 min. fordeles blomkålen ud over kartoflerne. 

Giv nu både kartofler og blomkål yderligere 

15 min ved 200 grader. 

Nu mangler de grønne bønner. 

Ingredienser: ( til de grønne bønner) 

300 g grønne bønner ( friske eller fra frost)

2 spsk olivenolie

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Nogle kviste frisk rosmarin 

 Fremgangsmåde: (Til de grønne bønner)

Hvis du bruger rå bønner, nippes og koges de i letsaltet vand i ca 4 min. 

Derefter hældes vandet fra og de overhældes straks med koldt vand, for at bevare den friske grønne farve. Hvis det er bønner fra frost tager du dem direkte fra frost og lader dem tø op. Nu vendes de kogte bønner/ optøede bønner i lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Derefter lægges de oven på de bagte blomkål og kartofler og bages med i ca. 15 min. Samtidig med at bønnerne kommes på de øvrige grønsager tilsættes frisk rosmarin. 

Som dressing ovenpå de bagte grønsager kan du bruge denne lækre cashewdressing. 

Cashew dressing med grov sennep

Ingredienser:

50 g cashewnødder 

0,75 dl vand

1 tsk citronsaft

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

1 1/2 spsk Grov sennep

Fremgangsmåde: 

Kom alle ingredienser undtagen den grove sennep i en powerblender. Blend til dressingen er lækker cremet. Rør efterfølgende 1 1/2 spsk. grov sennep sammen med dressingen. Senneppen skal ikke blendes med, men blot røres sammen med en ske. 

Servér nu cashewdressingen sammen med retten.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar