Jule rawcake

Hvis du er til rawcakes, har du her en juleversion af en rawcake. Den er med julekrydderier og appelsin som smagsgivere. Let frisk fra appelsinsaft og skal og krydret fra kanel, kardemomme og ingefær. Og det er en dejlig smagskombination synes jeg. Du kan bruge kagen som en dessert i juletiden eller du kan servere den sammen med den varme gløgg, æblegløgg eller en kop kaffe eller te.

Bund:

Ingredienser:

100 g tørrede figner

100 g bløde dadler (vægt uden sten)

150 g mandler

20 g kakao

4 spsk appelsinsaft

fintrevet skal af 1/2 – 1 appelsin

1 tsk stødt kardemomme

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt ingefær el. 1 1/2 tsk frisk revet

1/4 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Klip stilkene af fignerne og skær dem i kvarte. Fjern stenene fra dadlerne. Riv skallen af to appelsiner på et fint rivejern. Pres derefter saften fra appelsinerne. Pres saft til både bund og fyld på samme tid. Sæt det til side som skal bruges til toppen. Kom nu alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor og kør til massen hænger sammen og mandlerne er blevet helt finthakkede.

Læg bagepapir i bunden af en springform på 20 cm i diameter og sæt kagebånd i kanten af formen. Hvis du ikke har kagebånd, kan du bare bruge bagepapir på både bund og form. Pres massen ned i formen og helt ud til kanten.

Top:

Ingredienser:

200 g cashewnødder

1,5 dl kokosmælk

1 dl appelsinsaft

0,5 dl ahornsirup

fintrevet appelsinskal fra 1/2-1 appelsin (Smag dig frem)

1 nip uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød i vand i nogle timer. Hæld vandet fra og skyl dem grundigt. Kom de udblødte cashewnødder og de andre ingredienser til cremelaget i en stærk blender. Blend nu til massen er helt cremet og glat. Smag til med appelsinskal og saft. Blend igen og hæld nu massen over bunden i springformen. Stil springformen i fryseren i ca. 3 timer. Tag den ud og fjern kagebåndet.

Jeg valgte at pynte kagen med smeltet chokolade, granatæblekerner, revet appelsinskal og syltet appelsinskal.

MUMS!

Rigtig god fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar