Daddel cubes med ristede hasselnødder og kaffe

Så er der en ny opskrift på konfekt. Den er lavet af dadler, ristede hasselnødder og instantkaffe. Små lækre cubes som kan nydes til kaffen/teen.

Ingredienser:

275 g dadler (bløde, uden sten)

75 g hasselnødder 

1 spsk kokosolie

3-4 tsk instant kaffe

1/3 tsk Vanillepulver

Et nip Uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Rist hasselnødderne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 15 min til skallerne sprækker. Lad dem køle af og læg dem på et rent viskestykke. Læg nu noget af viskestykket over nødderne og nuldr skallerne af hasselnødderne. Tag en lille håndfuld fra til at hakke og komme på toppen af de overtrukne cubes. Læg derefter  resten af de afskallede hasselnødder over i en foodprocessor. Hak nu hasselnødderne helt fint og tilføj dadler, kokosolie, instant kaffe, vanillepulver og salt. Kør nu massen i foodprocessoren til det hele er fint blendet og samler sig i en klump. Beklæd en form på ca. 12 x 18 cm med bagepapir. Læg daddel/hasselnøddemassen ned i formen og fordel den jævnt i formen. Pres massen helt ud i kanterne og glat den i overfladen. Du kan med fordel fugte dine hænder når du skal glatte overfladen ud. Det gør at massen ikke klistrer så meget til fingrene. Stil nu formen i fryseren i nogle timer og løft derefter bagepapiret med massen op på et skærebræt. Skær nu i mundrette bidder. 

Smelt 100 g 75-85% mørk chokolade forsigtigt over vandbad eller brug en chokoladesmelter. 

Dyp daddelstykkerne enkeltvis i den smeltede chokolade og drys lidt hakkede hasselnødder over inden chokoladen størkner. Til sidst drysses lidt instant kaffe over de overtrukne cubes. 

Opbevares i fryseren. På denne måde har de det bedste bid. 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar