Citronkugler med butterbeans og kokos

Hvis du har fulgt mig i længere tid, har du måske set at jeg før har lavet nogle lignende konfektkugler. Faktisk havde jeg glemt at jeg allerede havde lavet nogle der minder meget om disse kugler, men som blot er lavet med kikærter og mandler og ellers med samme smagstilsætning. Citron, ingefær og gurkemeje. Pinligt at jeg havde glemt at jeg allerede havde lavet noget lignende. Samtidig må det være fordi jeg godt kan lide sammensætningen. Og så er jeg vild med at få brugt bælgfrugter hvor jeg synes de passer ind.

Sunde bælgfrugter i de søde snacks. Det kan da kun være godt.

Kom et par stykker i madpakken.

Hvis du prøver dem vil jeg gerne høre hvad du synes om dem.

Er det skudt helt ved siden af eller er de OK?

Du kan også rulle dem til påskeæg og overtrække dem med mørk chokolade.

Ingredienser:

235 g kogte butterbeans (Jeg brugte 1 brik Änglamarks butterbeans)

150 g kokosmel

75 g cashew nødder

25 g kokosolie

1/2 dl ahornsirup

2 spsk chiafrø

3 spsk citronsaft

Fintrevet skal af 1 citron

1 spsk fintrevet ingefær

1 tsk gurkemeje

1/3 tsk vanillepulver

Fremgangsmåde:

Hæld vandet fra bønnerne i en sigte og lad dem dryppe godt af. Kom cashewnødderne i en foodprocessor og kør til de er groftmalede. Tilsæt nu alle de andre ingredienser og kør til massen hænger godt sammen. Når du nemt kan presse massen sammen er den klar til at blive rullet til kugler. Rul nu til kugler i en størrelse du synes er passende.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar