Hasselnødde brownie (vegansk)

Denne lækre brownie er en videreudvikling af en gammel opskrift jeg har i min flossede kinabog. Den smager vildt godt som den er, men egner sig også rigtig godt til at blive serveret sammen med nogle friske bær og lidt vanilleis. Det er en super lækker dessert.

Ingredienser:

150 g hakkede hasselnødder

150 g smørbar (blødt)

100 g kokossukker

3 spsk knuste hørfrø

9 spsk varmt vand

3/4 tsk ren vanillepulver

90 g speltmel

3/4 dl sojadrik med vanille

3 spsk kakao

2 tsk bagepulver

1/3 tsk uraffineret salt  

Fremgangsmåde:

Lad smørret stå ved stuetemperatur et par timer før det skal bruges i dejen. Rør de kværnede hørfrø sammen med vandet en times tid før det skal bruges. 

Hak hasselnødderne groft i en foodprocessor 

Bland de tørre ingredienser (speltmel, vanillepulver, bagepulver, kakao og salt ) i en skål. Sigt blandingen før den kommes i dejen. 

Pisk nu smør(bar) og kokossukker grundigt sammen med en håndmixer. Tilsæt hørfrø/vand og sojadrik. Pisk atter et stykke tid, til massen er blød og cremet. Nu vendes de sigtede tørre ingredienser i blandingen af smørbar, kokossukker, hørfrø/vand og sojadrik. Til sidst røres det meste af de hakkede hasselnødder i dejen. Gem en lille håndfuld til at drysse ovenpå kagen.

Beklæd en ildfast form på ca. 20×25 cm. med bagepapir og fordel dejen i formen. Glat den ud på overfladen og drys de resterende hakkede hasselnødder på toppen af dejen. Kagen bages ved 160 grader varmluft i ca. 50 min. 

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar