Squash suppe m/mynte creme

Dejlig mild og smukt lysegrøn suppe. En suppe der egner sig som en forret serveret med nogle lækre sprøde rugbrødschips eller et stykke surdejsbrød. Du kan skifte porrerne ud med ramsløg. Det gør blot suppen endnu mere smukt lysegrøn.

Når du spiser blendede supper er det en rigtig god idé at servere noget der skal tygges på samtidig. Når du tygger udskiller du nemlig forøjelsesenzymer fra dine spytkirtler i munden. Så hvis du skal have mere gavn af det du spiser er det en god idé at tygge maden. Også selv om den er blendet.

Noget helt andet er at man får tilfredsstillet sine sanser mere når der er forskellige teksturer i det man spiser.

Jeg har valgt at toppe suppen med kogt sort quinoa, tørristede græskarkerner med lidt salt og en smule fintrevet citronskal.

Ingredienser: ( 4 personer  som forret )

150 g porrer

3 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

400 g squash

100 g spinat

50 g cashewnødder

6 dl. bouillon

1-2 spsk citronsaft

fintrevet citronskal af ½ -1 citron

uraffineret salt

friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød i kogende varmt vand 1 times tid før suppen skal laves. Rens porren og hvidløgsfeddene og skær dem i mindre skiver. Skyl squashen og skær den i lidt grove stykker. Skyl spinatbladene. Varm olivenolien op i en gryde og svits porrer og hvidløg i et par minutter. Tilsæt squash skiverne og svits i nogle minutter. Tilsæt nu bouillon og kog suppen op. Kom blandingen i blenderen og tilsæt cashewnødder (minus iblødsætningsvandet), spinat, citronsaft og skal. Blend nu alle ingredienser. Smag til med uraffineret salt, friskkværnet peber og citronskal.

 

Mynte creme

Ingredienser:

1 dl havrefløde

½ dl soja yoghurt

1 håndfuld mynteblade

Fintrevet citronskal af ½ citron

1 kn.sp. uraffineret salt

 

Fremgangsmåde:

Skyl mynten og pluk bladene af. Læg dem på et rent viskestykke og tør dem. Hak bladene fint og rør dem sammen med yoghurten/fløden. Smag til med lidt fintrevet citronskal og en smule uraffineret salt.

 

Servér suppen med en skefuld mynte creme, lidt finthakket mynte, nogle ristede nødder eller kerner og crunchy rugbrødschips eller andet knasende sprødt brød.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar