Vegansk rabarber cheesecake med crunchy mandelbund

Denne rabarber cheesecake lavede jeg opskriften til sidste år i maj, men fik ikke delt den. Nu er det rabarbersæson igen, så nu skal den ud i verden. Der er jo ingen ost i en vegansk cheesecake, alligevel tillader jeg mig at kalde den en cheesecake. Det er heller ikke en rawcake, da flere af ingredienserne er varmebehandlede. Mandlerne i bunden er ristede og der er kogt en kompot af rabarber.

Ellers er fremgangsmåden som når man laver mine andre opskrifter på rawcakes. En bund der primært er lavet af tørrede frugter og nødder/mandler og en top der primært er lavet med cashewnødder og kokosmælk en form for sødemiddel og noget frugt/bær eller anden smagsgiver.

Kagen kommes i fryseren og skal være i fryseren i min 4 timer før den er blevet helt fast og er klar til servering. Den tages ud af fryseren 1/2 time før servering. Så er den lidt nemmere at skære.

Servér kagen som en skøn forårsdessert eller nyd den bare som selvforkælelse til eftermiddagskaffen.

Bund:

Ingredienser:

175 g dadler (uden sten)

125 g mandler ( ristet i ovnen i ca 15 min ved 175 gr. Varmluft)

Fintrevet citronskal fra 1 citron

50 g havregryn

2 spsk kokosolie (30 g )

1/2 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Rist mandlerne i ovnen ved 175 gr. i ca. 15 min. Fjern stenene fra dadlerne. Riv skallen af en citron med et helt fint rivejern. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør til massen er til at presse sammen. Du skal ikke blende massen helt fin, men lade der være en smule knas. Brug en springform på 22 cm. i diameter. Læg et stykke bagepapir i bunden af formen og klip det til. Det flotteste resultat får du hvis du bruger kagebånd på siderne af springformen. Hvis du ikke har kagebånd, kan du sagtens bruge bagepapir både i bund og på siderne. Kagen bliver bare ikke skarp i kanten. Hæld nu massen over i springformen og tryk den helt ud i kanterne og så jævnt som muligt. Tryk massen så fast sammen som du kan.

Rabarbar cashew toppen:

Ingredienser:

200 g rabarber (renset vægt)

30 g rørsukker el. ahornsirup

1/3 tsk ren vanillepulver

 

200 g cashewnødder 

1 dl kokosmælk

0,5 dl ahornsirup

25 g smeltet kokosolie

Fremgangsmåde:

Start med at rense rabarberstænglerne og skær dem i stykker på ca. 1 1/2 cm. Kom stykkerne i en lille kasserolle sammen med rørsukker og vanillepulver. Kog forsigtigt op og skru ned for varmen. Lad det simre til rabarberstykkerne er kogt ud. Det tager 5-10 min. lad nu kompotten køle af.

Sæt nu cashewnødderne i blød i kogende varmt vand og lad dem stå i 1-2 timer og blive bløde. Hæld derefter vandet fra. Kom nu cashewnødder, kokosmælk, smeltet kokosolie og ahornsirup i en blender og kør til massen er helt cremet. Hæld cashew massen over i en skål og bland den forsigtigt med den afkølede rabarberkompot. Du skal bare røre cremen og kompotten forsigtigt sammen. Lad være med at blande det hele for meget sammen. På den måde vil kagen blive smukkere med små lyserøde områder.

Hæld nu rabarber cashew massen ud over bunden og sæt kagen i fryseren. Læg et låg på springformen. Lad nu kagen fryse ind i min. 4 timer. Tag den ud 1/2 – 1 times tid før den skal serveres.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar