Kartoffelfad med knoldfennikel

Så simpelt, godt og lynhurtigt at tilberede. Kartoflerne skal blot skrubbes og halveres. Knoldfenniklen skal blot halveres og skæres i mindre både. Og så skal det hele blandes med olivenolie, salt og friskkværnet peber, i et ildfast fad og bages i 1/2 times tid. Ka´det blive meget nemmere?

Og så smager kartofler og knoldfennikel bare lækkert sammen.

Go´fornøjelse hvis du laver det.

Ingredienser: (4 personer som tilbehør)

600 g små kartofler

1 knoldfennikel

3 spsk olivenolie

1 tsk. urtesalt (jeg brugte ramsløgsalt)

friskkværnet peber

Lidt af den grønne top kan bruges til at drysse oven på lige før servering.

Fremgangsmåde:

Skrub karoflerne og halvér dem. Rens knoldfenniklen og halvér den på langs. Skær igennem stokken så bladene hænger sammen. Skær nu hver halvdel i både. Igen på langs så du skærer igennem stokken hver gang og bladene hænger sammen. 

 Hvis der er nogle grønne toppe tilbage fra fenniklen, kan du gemme dem til at drysse over før servering. Det giver øjet noget smukt at se på. 

Rør olivenolie, salt og peber sammen. Læg kartoflerne og knoldfennikelstykkerne i et ildfast fad og vend olieblandingen grundigt sammen med dem.

Bag i ca. 30 min ved 200 grader. varmluft, til kartoflerne er gennembagte og gyldne og fennikelbådene er lækkert bløde og gennembagte.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar