Grøn salsa

Vi har to agurkeplanter i drivhuset. Én almindelig agurk og én skoleagurk. Sidste år havde vi også to planter og vi blev beriget med masser af agurker i hele sommerperioden. Nu er de to agurkeplanter fra i år begyndt at give de lækreste sprøde agurker. Så nu skal jeg være klar med ideer til hvad de kan bruges til.

Denne salsa var rigtig dejlig. Da vi også har flere basilikumplanter i drivhuset, var det nærliggende at lave en salsa med agurk og basilikum. Vi har også purløg, så det blev hentet fra haven. Det blev til en rigtig dejlig sommersalsa.

Ingredienser: (til 4 personer)

125 g agurk

25 g basilikum

1 god håndfuld purløg el. 1-2 forårsløg

2 fed hvidløg 

3/4 dl Olivenolie

1-2 spsk lime el. citronsaft

Uraffineret salt

Friskkværnet peber 

Fremgangsmåde:

Skyl agurken og skær den i mindre tern. Skyl basilikumbladene og fjern de groveste stilke. Skyl forårsløgene/purløgene og skær dem i tynde skiver. Rens hvidløgsfeddene og pres dem igennem en hvidløgspresser. Kom nu alle ingredienserne i en minihakker eller i et blenderglas og kør/hak til salasaen er findelt. Jeg kan bedst lide at den er forholdsvis findelt, men hvis du hellere vil have den lidt grovere stopper du bare når den har den konsistens du ønsker. Smag til med uraffineret salt og friskkværnet peber. 

Spis evt. salsaen sammen med kogte nye kartofler, eller smør den   på brødet under salaten og det øvrige pålæg i din sandwich eller burger. 

Du kan også bruge den som dip til brød, tortillachips eller crackers. 

Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar