Sensommer salat

Opskriften på denne salat lavede jeg sidste år på denne tid. Men jeg fik ikke delt den. Det får jeg så nu. Jeg har siden sidste år lavet den et par gange og den har hver gang bragt l Den smager både rigtig dejligt og er meget smuk, med alle de brændte farver. En rigtig sensommersalat.

Den er lavet af bagte rød og gul mini snackpebre. Langtidsbagte cherrytomater. Bagt knoldfennikel. Stegte majs. Egebladssalat og lilla egebladssalat. Bronzefennikel blomsterskærme og valnødder i balsamicoglaze og ahornsirup. En salat fuld af smag og knas fra valnødderne.

Ingredienser: (som tilbehør til 4 personer)

1 bakke små røde, gule og orange snackpebre

150 g cherrytomater

1/2 grønt egebladssalathoved

1/2 lilla egebladssalathoved

1 majskolbe el. tilsvarnede mængde majskerner fra frost

1 knoldfennikel

50 g. valnødder

1 spsk. balsamicoglaze

1 spsk. ahornsirup

olivenolie til at bage både cherrytomater, snackpeber og knoldfennikel med

uraffineret salt

friskkværnet peber

1/2 tsk gurkemeje

bronzefennikel blomsterskærme el. fennikel blomsterskærme

evt. lidt tørret chili (til at drysse ud over salaten til sidst)

Fremgangsmåde:

Bland balsamicoglaze, ahornsirup og lidt uraffineret salt. Kom valnødderne i et glas med låg og overhæld dem med blandingen. Ryst nu grundigt så blandingen fordeler sig på valnødderne. Lav gerne extra, så du kan have nogle stående i  køleskabet. De smager fantastisk.

Halvér cherrytomaterne og læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Dryp nu en smule æbleeddike og lidt olivenolie ud over tomaterne. Drys derefter lidt muscovadosukker, lidt rosmarin, timian, oregano, uraffineret salt og friskkværnet peber ud over dem. Bages ved 100 grader i 1 1/2 – 2 timer. (Du kan godt vælge at bage cherrytomaterne på samme måde som snackpebrene og knoldfenniklen, men du får den lækreste smag ud af at bage dem længere tid ved lavere grader.)Rens snackpebrene og skær dem i lige store aflange stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og hæld lidt olivenolie ud over dem. Krydder med lidt uraffineret salt og friskkværnet peber. Rens knoldfenniklen og skær den i mundrette stykker. Læg stykkerne ved siden af snackpebrene på samme stykke bagepapir. Hæld ligeledes olivenolie og drys lidt salt og peber over dem. Bages i ca. 30 min. ved 200 grader varmluft.

Skær majskernerne fra kolben. Varm en pande op med lidt olivenolie og 1/2 tsk gurkemeje. Steg nu majskernerne på panden og krydder med lidt uraffineret salt og friskkværnet peber.

Skyl salatbladene og tør dem. Pluk dem i mundrette stykker.

Nu anrettes salaten. Start med at lægge de to slags salater i bunden af et salatfad. Fordel nu de bagte, afkølede snackpebre, cherrytomater, knoldfennikel og de stegte majskerner ud over salaten. Nu fordeles valnødderne og blomsterskærme fra bronzefennikel, blad eller knoldfennikel ud over salaten.

Nyd salaten som tilbehør til aftensmaden.

Rigtig god fornøjelse.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar