Vegansk rygeost med purløg

Jeg elsker rygeost, men har ikke spist det i flere år. Nu har jeg lavet en vegansk rygeost som jeg synes kommer meget tæt smagsmæssigt på en almindelig rygeost.

Her har jeg først lavet en vegansk friskost og derefter er den blevet tilsat røg. Det kræver at du anskaffer dig en lille røgpistol. Jeg har selv anskaffet mig én til formålet og glæder mig til at eksperimentere lidt med røgen i andre sammenhænge. Jeg købte min i Imerco (ikke reklame)og gav 200 kr for den. Jeg købte også 3 forskellige slags røgsmuld og brugte en der er lavet af bøgetræ, laurbærblade og løg.

Hvis du ikke vil købe en røgpistol, kan du skifte urtesaltet ud med røget salt. Det har jeg også prøvet. Det giver dog slet ikke den samme røgsmag, som hvis du bruger røg, men det er bedre end slet ingen røg.

Røgede fødevarer skal ikke spises for ofte pga. af de tjærestoffer der er i. Brug det med omtanke og for at tilføre den lækre røgede smag engang imellem.

Ingredienser: 

5 dl neutral soyadrik

3 spsk citronsaft

1/2 dl havrefløde (usødet)

urtesalt

friskkværnet peber

1 lille bundt purløg

Fremgangsmåde:

Kom soyadrik og citronsaft i en lille gryde. Varm op til det er lillefingrvarmt og det begynder at skille. Lad det stå i ca. 15 min. Hæld nu den skilte soyamasse over i en sigte med et osteklæde i og lad vandet dryppe fra. Det tager ca. 1/2 time. Pres forsigtigt det sidste vand ud af soyamassen. Kom massen over i en lille skål, tilsæt havrefløden og rør fløde og soyaost sammen med en ske. Skyl purløget og klip det i helt små stykker. Krydder ostemassen med urtesalt og friskkværnet peber og rør purløgsstykkerne, salt og peber godt sammen.

Kom et stykke film over skålen og sæt ild til røgsmuldet den lille røgpistol. Kom slangen ind under filmen og fyld op med røg. Når røgen fylder hele tomrummet i skålen tages slangen ud. Lad røgen være i skålen et par minutter. Tag nu filmen af skålen, så røgen kan komme væk.

Nu har du den lækreste veganske rygeost.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar