Gulerodskage med valnødder og abrikoser

Så kom der langt om længe en gulerodskage på bloggen. Det er én af de opskrifter der har ligget ganske længe i en skuffe og ventet på at blive prøvet igen, skrevet ind og taget et billede af. Nu skulle det så være.

Som alle mine andre opskrifter på kager er denne også lavet med både groft og fint mel. Det grove mel for at tilføre nogle flere fibre. Den indeholder kokossukker i stedet for raffineret sukker og den har et lavere sukkerindhold end de fleste andre kager. Den indeholder tørrede abrikoser for at tilføje lidt mere sødme og syre og så er der valnødder i, som tilfører kagen de gode omega3 fedtsyrer. Og gulerødder selvfølgelig når det nu skulle være en gulerodskage.

Kagen er krydret med kanel, ingefær og kardemomme. Alle tre krydderier er dejligt varmende og aromatiske. Og så virker de alle antiinflammatorisk i kroppen og det er jo ikke så dårligt.

Værsgo`en ny og sundere version af en gulerodskage. Fra mig til dig. Jeg vil blive rigtig glad hvis du vil give feedback til mig, når du prøver kagen.

Ingredienser:

175 sigtet speltmel el. hvedemel

75 g groft speltmel el. grahamsmel 

85 g kokossukker

100 g groft hakkede valnødder ( 80 g. I dejen og 20 g. ovenpå. 

75 g fint hakkede abrikoser (usvovlede)

1 1/2 tsk bagepulver

1 tsk natron

1 spsk æbleeddike

300 g groft revet gulerod

200 ml. Sojadrik m vanille

125 g smeltet smørbar

1 spsk stødt kanel

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt kardemomme

fintrevet skal af 1 lime

Fremgangsmåde:

Skrub eller skræl gulerødderne og riv dem groft. Hak abrikoserne fint. Smelt smørret forsigtigt i en lille kasserolle og fjern gryden fra varmekilden. Tilsæt nu sojadrik og æbleeddike til smørret. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. De to slags mel, kokossukker, krydderier, bagepulver, natron og 80 g. af de hakkede valnødder. Bland nu revet gulerod, de hakkede abrikoser  og de våde ingredienser (smeltet smør, sojadrik og æbleeddike) med de tørre ingredienser. Rør dejen grundigt sammen med en grydeske. 

Beklæd en springform på 21 cm i diameter med bagepapir. Fordel dejen i formen og drys resten af de hakkede valnødder og lidt kokossukker og stødt kanel ud over overfladen. 

Bag kagen i 40-45 min ved 175 grader varmluft i en forvarmet ovn. 

Drys nu kagen med noget fintrevet limeskal ovenpå.

Servér evt. med noget vanillecreme m/fintrevet limeskal. 

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar