Banankage med chokolade og valnødder (vegansk)

Her kommer endnu en lækker banakage på bloggen. Som altid har jeg prøvet at minimere mængden af sukker uden at gå for meget på kompromis med smagen. Der er valgt kokossukker i stedet for raffineret sukker, hvilket giver en lidt karamelagtig og mere aromatisk smag. Der er tilsat noget groft mel for at tilføre kagen lidt ekstra fibre og mineraler. For at få de gode omega3 fedtsyrer er der tilsat valnødder i dejen.

Alt i alt synes jeg at det er blevet en rigtig lækker og saftig banankage med knas fra valnødderne og masser af dejlig mørk chokolade.

 

Ingredienser: (Til en form på 22 x 27 cm.)

Våde ingredienser: 

125 g smeltet smør(bar)

1 1/2 dl sojadrik ( gerne med vanille)

1 spsk æbleeddike

275 g banan ( godt moden, vægt uden skræl) 

2 spsk peanutbutter

Tørre ingredienser: 

125 g sigtet mel (hvede el. speltmel)

100 g groft mel (grahamsmel el. groft speltmel)

100 g kokossukker 

100 g hakket mørk chokolade 70-85% (50 g i dejen + 50 g på toppen)

50 g hakkede valnødder + lidt til at komme ovenpå chokoladen. 

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

1/2 tsk ren vanillepulver 

Fremgangsmåde: 

Smelt smørret forsigtigt i en lille kasserolle.  Bland soyadrik, æbleeddike og peanutbutter i det smeltede smør(bar). Mos bananerne og rør dem sammen med resten af de våde ingredienser. 

Hak chokoladen og valnødderne groft. Gem 50 g af den hakkede chokolade til at komme ovenpå kagen når den er færdigbagt. 

Bland de tørre ingredienser grundigt sammen. Sigtet mel, groft mel, kokossukker, hakkede valnødder, grofthakket chokolade, bagepulver, natron og vanillepulver. 

Bland nu de tørre ingredienser med de våde. Du behøver blot at røre dejen grundigt sammen med en grydeske. Sørg for at der ikke er nogle mel klumper i dejen. 

Smør en form på ca. 22 x 27 cm med smørbar og drys rasp ud i formen eller beklæd formen med bagepapir. Fordel nu dejen i formen. 

Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 40 min. 

Når kagen kommer ud af ovnen drysses den hakkede chokolade ud over overfladen. Chokoladen vil nu hurtigt smelte og kan nemt smøres jævnt ud oven på kagen. Til sidst drysses lidt ekstra hakkede valnødder ud over chokoladen. 

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar