Vintersalat med raddichio, bagte rødbeder, palmekål og granatæblekerner

Denne salat både smager dejligt og er utroligt smuk med de forskellige dybe røde og grønne nuancer. Den er fyldig og mættende pga. de bagte rødbeder den indeholder. Og den knaser dejligt når man tygger på de små granatæblekerner og de ristede græskarkerner.

Salaten har hele smagsspekteret. Det søde, det salte, det bitre, det sure og så indeholder den også masser af umami smag.

Salaten er lavet af bagte rødbeder med balsamicoglaze, nogle lynstegte palmekål, noget frisk rød raddichio, nogle friske granatæblekerner og nogle ristede græskarkerner.

Opskriften er delt ind i de forskellige delelementer af salaten og til sidst er der skrevet en fremgangsmåde over hvordan den er samlet og anrettet.

Bagte rødbeder med balsamicoglaze:

500 g rødbeder

2 spsk olivenolie

1 spsk balsamicoglaze

1 spsk ahornsirup

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub eller skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker. Rør olivenolie, balsamicoglaze, ahornsirup og ahornsirup sammen og smag til med salt og friskkværnet peber. Bland marinaden med rødbedestykkerne i en skål og læg dem derefter på en bageplade beklædt med bagepapir. Rødbederne bages ved 200 grader varmluft i ca. 30 min. Det afhænger lidt af størrelsen på rødbedestykkerne hvor lang tid det tager før de er gennembagte. Lad rødbederne køle af før du samler salaten.

Lynstegte palmekål:

4 – 6 blade palmekål

2 spsk olivenolie

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skyl palmekålsbladene og tør dem i en salatslynge el. imellem to lag viskestykke. Fjern den grove midterribbe fra palmekålsbladen og pluk derefter kålen i mundrette stykker. Varm en pande op med olivenolien på og steg kålstykkerne til de skifter farve og bliver klart grønne. Krydder med salt og friskkværnet peber. Læg efter stegning på et par stykker køkken rulle.

Ristede græskarkerner:

1 dl græskarkerner

1 spsk daddelsirup el ahornsirup

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at skifte farve og popper op. Sluk for varmen, tag panden væk fra varmepladen og tilsæt sirup, salt og peber. Rør grundigt, så siruppen fordeler sig godt på de ristede græskarkerner. Lad køle af før de blandes i salaten.

De øvrige ingredienser i salaten:

1 rødt raddichiosalat

2 dl granatæblekerner

Fremgangsmåde:

Skil salatbladen fra hinanden og skyl dem grundigt. Tørres i en salatslynge eller mellem to lag viskestykke. Pluk salatbladene i mundrette stykker. Åben et granatæble og tag 2 dl kerner ud.

Anretning af salaten.

Anret salaten på et fad. Start med at lægge de stegte palmekålsstykker og raddichiostykkerne imellem hinanden på fadet. Fordel de bagte rødbedestykker ovenpå salat og palmekål. Drys granatæblekernerne og græskarkernerne ud over salaten. Til sidst kværnes en smule peber på toppen.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar