Rødbedesuppe med peberrodscreme

Der går desværre lang tid imellem at jeg laver rødbedesuppe. Jeg forstår ikke helt hvorfor, for jeg er rigtig glad for rødbeder. Både i bagt, kogt og rå form. Jeg er vild med den meget kraftfulde røde farve fra rødbederne. Man kan være sikker på at køkkenet er fyldt med røde plamager og stænk, når man har lavet mad med rødbederne. Det har sin egen charme. Og et kig i toilettet dagen efter man har spist rødbeder, sladrer også i forhold til hvad man har spist.

Rødbeder kan have en bismag af jord, hvis man spiser dem rå. Den forsvinder hvis man tilsætter lidt syre i form af eddike eller citronsaft i den dressing eller marinade som man bruger sammen med den rå rødbede. I det hele taget er det godt at tilsætte lidt syre i retter med rødbede. I denne suppe er der også tilsat æbleeddike for at tilføre syre.

Peberrod og rødbede er det perfekte smagsmatch. Derfor er suppen serveret med en god klat peberrodscreme, som river godt i næsen . Mmmmmmm.

Denne opskrift på rødbedesuppe er den fjerde på bloggen. Jeg har valgt at denne suppe skulle være mild og uden anden krydring end æbleeddike, salt og peber. De andre tre finder du Her og Her og Her

Ingredienser: ( til 4 personer)

600 g rødbede

150 g løg

3 fed hvidløg

200 g blomkål

175 g knoldselleri

3 spsk olivenolie

1 liter grønsagsbouillon

3 spsk æblecidereddike

uraffineret salt (smag selv til )

friskkværnet peber (smag selv til )

Fremgangsmåde:

Skræl eller skrub rødbederne og skær toppen af. Skær rødbederne i grove stykker. Rens løg, hvidløg, blomkål og knoldselleri og skær i grove stykker.  Brug også stokken fra blomkålen. Svits løgstykkerne i olivenolien i en tykbundet gryde til de er blevet klare i kanterne. Tilsæt nu alle de øvrige grønsager og svits yderligere i nogle minutter. Tilsæt bouillonen og lad suppen koge/simre til alle grønsagerne er kogt møre. Blend suppen til den er helt cremet og glat. Smag til med æbleeddike, uraffineret salt og friskkværnet peber. Det er meningen at suppen skal være tyk og cremet. Hvis du foretrækker en tyndere suppe kan du blot tilsætte lidt mere bouillon. I så fald skal suppen måske have tilsat lidt ekstra æbleeddike, salt og peber.

Peberrodscreme:

Ingredienser:

1 1/2 dl havrefløde

1 spsk citronsaft

3 spsk fintrevet peberrod

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Riv peberroden fint. Rør havrefløden sammen med citronsaft, peberrod, salt og peber. Brug peberrodscremen til at servere oven i suppen.

Ristede græskarkerner:

Ingredienser:

1 dl græskarkerner

1 spsk ahornsirup

lidt salt

Fremgangsmåde:

Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at poppe op og blive let gyldne. Tag panden fra varmen og tilsæt ahornsirup og lidt salt. Rør grundigt i blandingen. Læg græskarkernerne i en lille skål. De klistrer lidt sammen, så de skal nuldres fra hinanden. Drysses over suppen sammen med feks. noget lynstegt grønkål eller noget hakket persille.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar