Kartoffelfad med porrer, linser og soltørrede tomater

Kartoflen er og bliver en skøn rodfrugt. Det er ikke tilfældigt at den er så populær. Den er meget neutral i smagen og kan tilberedes og krydres på mange forskellige måder. Den kan bages, koges, marineres, bruges i mos, bruges i kolde salater, i varme salater o.s.v. o.s.v. Her får du en opskrift på en ovnret med kartoflen som hovedingrediens, der er super nem at gå til. Brug retten som tilbehør til vegebøffer, en grøn salat eller feks. lynstegte og gratinerede rosenkål.

Porrerne giver en dejlig smag. Linserne tilfører lidt ekstra protein til retten. De soltørrede tomater tilfører umami og et dejligt bid. Hvis du har mulighed for at få fat på frisk timian er det at foretrække, men tørret timian kan sagtens bruges.

Ingredienser: (til 4 personer)

700 g kartofler

225 g porrer 

50 g soltørrede tomater

230 g kogte grønne linser 

2 spsk olivenolie til pensling + noget til at dryppe på overfladen.

7 dl grønsagsbouillon

3 dl havrefløde

1 spsk tørret timian eller 8-10 kviste frisk timian

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Det er nemmest på en foodprocessor med snittefunktion. Skær porrerne igennem på langs og skyl dem grundigt rene for jord. Skær derefter i mundrette stykker. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker. Hæld vandet fra linserne og skyl dem i en sigte. Lav 7 dl. grønsagsbouillon og rør det sammen med havrefløden. Tilsæt friskkværnet peber og evt. lidt uraffineret salt. Pensel et ovnfast fad med olivenolie. Bland de skiveskårede kartofler, porrestykkerne, de kogte grønne linser, timian og de soltørrede tomater i det penslede fad. Hæld bouillon + havrefløde over grønsagsblandingen. Dryp lidt olivenolien på overfladen og krydder med en smule friskkværnet peber og salt. Hvis der er store stykker der ikke er dækket af bouillon/flødeblandingen er det en go idé at trykke dem nedenunder bouillonen. Ellers bliver de ret brændte under bagningen. 

Bages ca. 45 min ved 200 grader varmluft.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar