Kartoffelfad med linser og stegt spidskål

Denne ret blev til ud fra de råvarer jeg havde i køleskabet. Og da det blev ret lækkert, har jeg valgt at dele retten med jer. Så kan jeg bare håbe på at der er andre end jeg der har lyst til at prøve at lave det. Jeg spiste det sammen med et godt stykke brød og et dip lavet af Ajvar blandet med lidt soyayoghurt. Retten er nem at lave selv om det ser lidt kompliceret ud i opskriften. Det er bare fordi der er flere arbejdsgange.

Der er kartoflerne der skal skæres i skiver, blandes med olie og krydderier og bages i ovnen. Der er de kogte linser der skal blandes med soltørrede tomater, hvidløg, salt og peber og derefter bages sammen med kartoflerne i de sidste

Ingredienser:

700 g kartofler

3 spsk olivenolie

1 spsk sød paprika

1 1/2 tsk tørret timian

1 tsk uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne grundigt og skær dem i tynde skiver. Det er nemmest på en foodprocessor. Læg de skiveskårede kartofler på et rent viskestykke og tør det overskydende væske af kartoflerne med et rent viskestykke der også lægges ovenpå kartoflerne. Læg nu de tørrede skiveskårede kartofler i en skål. Bland olie og krydderier og vend det grundigt sammen med kartoflerne. 

Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel kartoflerne ud over hele pladen. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 20 min. 

Ingredienser:

250 g kogte grønne linser 

1 spsk olivenolie

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

40 g soltørrede tomater skåret i tynde strimler

3 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Rens hvidløgsfeddene og pres dem gennem en hvidløgspresser. Skær de soltørrede tomater i strimler. 

Bland 250 g kogte linser med olivenolie, soltørrede tomater i strimler, hvidløg, salt og peber. Fordel linseblandingen med de soltørrede tomater og hvidløg ovenover de bagte kartofler og bag yderligere 10 min. ved 200 grader varmluft. 

Ingredienser:

1 lille spidskål

1-2 spsk Olivenolie

Uraffineret salt 

Friskkværnet peber

En stor håndfuld persille

75 g vegansk fetaost

Fremgangsmåde:

Skyl og hak persillen fint. Del først spidskålet på langs igennem stokken. Skær de to halve i hver 3 lige store stykker på langs igennem stokken, så bladene hænger sammen. Steg spidskålsstykkerne i olivenolie på begge sider på en pande, til de får farve og falder let sammen. Krydder med salt og peber. Læg de de stegte spidskålsstykker ovenpå de bagte kartoffelskiver, linser og soltørrede tomater. Bag yderligere i 5-10 min. 

Tag ud af ovnen og drys finthakket persille og smuldret fetaost over inden servering. Servér evt. med et stykke godt brød til og en form for dip.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar