Stegte asparges med ramsløgsauce

Denne lille nemme ret kan bruges som en forret. Servér den evt. sammen med en sprød, lysegrøn salat af hjertesalat og et stykke surdejsbrød. Mmmmmm!!!! Jeg kan næsten høre englene synge. Kombinationen af asparges og ramsløgsauce er bare så lækker. Næsten en himmerigsmundfuld.

Ramsløgene er begyndt at titte op rundt omkring i landet og i de næste to måneder skal der høstes til alle mulige lækkerier med de powerfulde vilde løg. Her er de brugt i en sauce, som er nem at lave. Og det er bare dejligt, når sådan en lækker ret samtidig er nem at lave.

Den skal helt sikkert på menuen flere gange i løbet af foråret her hos os.

Sauce med ramsløg

Ingredienser: (Til 4 personer)

40 g smørbar

1 dl havrefløde 

3/4 dl neutral soyadrik

1-2 tsk citronsaft

2 tsk speltmel el. hvedemel

1/3-1/2 tsk gurkemeje

Uraffineret salt (smag selv til)

Friskkværnet peber (Smag selv til )

En stor håndfuld hakket ramsløg ( Gem lidt til at drysse ovenpå ved serveringen.)

Stegte asparges:

12-16 asparges (3-4 pr. person )

1-2 spsk. olivenolie ( Til at stege aspargesene i)

Uraffineret salt + friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Smelt smørret sammen med melet og gurkemejen mens du rører i det. Tilsæt havrefløde, soyadrik, citronsaft, salt og peber. Rør saucen grundigt sammen. Kog den forsigtigt op og lad den simre i et par minutter. Tilsæt de finthakkede ramsløgblade og kog saucen kortvarigt igennem. Smag nu til med salt, peber og evt. citronsaft. 

Rens aspargesene og knæk enden af dem, der hvor de knækker af sig selv når de bøjes. Steg dem i olivenolie på en pande på alle sider. Krydder med salt og peber.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar