Butterbeanfrikadeller med kartofler og oliven

Opskriften til disse frikadeller er lavet ud fra én af de andre opskrifter jeg har på bloggen. Men her er der brugt kogte kartofler i stedet for bagt aubergine. Jeg lavede denne version da jeg havde nogle kolde kogte kartofler i køleskabet. De blev krydret med finthakkede grønne Haldiki oliven, godt med hvidløg, friske krydderurter fra haven og fintrevet citronskal. En krydring der passede godt sammen med kartoflerne. Portionen her giver 8 frikadeller.

Det er en god idé at bruge en kartoffelmoser når du skal lave farsen. Både til at mose de kogte butterbeans og de kogte kartofler. Det gør at mosen bliver lidt grov, men samtidig passende til at få til at hænge sammen. Jeg har ikke prøvet at blende farsen i en foodprocessor, da jeg tror at den bliver alt for blød og klistret til at bruge til frikadeller, så det vil jeg ikke anbefale.

Lav dem når du alligevel har nogle kogte kartofler i overskud, så er der færre arbejdsgange. Der er brugt kogte butterbeans fra karton/dåse. Hvis du bruger bønner du selv koger skal du sørge for at koge dem godt møre, så de er nemme at mose med kartoffelmoseren.

Ingredienser (til 8 stk. )

230 g kogte butterbeans (fra brik/dåse)

150 g kogte kartofler

50 g løg

50 g grønne stenfri oliven (Jeg brugte Haldiki oliven fra Ânglamark)

4-5 fed hvidløg

3/4 dl fine havregryn

1 god håndfuld blandede friske krydderurter (Jeg brugte persille, basilikum og oregano)

fintrevet skal af 1/2 citron

uraffineret salt

friskkværnet peber

olivenolie til at stege frikadellerne i

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand, hæld vandet fra og lad dem køle helt af. Hæld vandet fra de kogte butterbeans og lad dem dryppe godt af. Kom både de kogte afkølede kartofler og de kogte butterbeans i en skål og bland dem godt. Mos dem med en kartoffelmoser eller en gaffel. Det er nemmest med en kartoffelmoser. Rens og hak løget helt fint. Rens hvidløgsfeddene og pres dem igennem en hvidløgspresser. Riv citronskallen på et fint rivejern. Skyl de friske krydderurter og fjern de grove stængler. Hak dem fint. Hak de stenfri grønne oliven fint. Kom de hakkede løg, det pressede hvidløg, det fintrevede citronskal, de finthakkede friske krydderurter, havregryn, salt og peber oveni de mosede kartofler og butterbeans. Bland farsen godt sammen med hænderne og form til 8 frikadeller.

Steg frikadellerne i olivenolie ved middelvarme i ca. 6 min. på hver side til de er gyldne i overfladen.

Spis dem som en del af et varmt måltid til aftensmaden eller brug dem som pålæg på et stykke rugbrød.

Rigtig god fornøjelse!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar