Æblegranola med planteprotein, kanel og kardemomme

Denne granola er sprød og knasende lækker samtidig med at den smager dejligt sødt og syrligt af æbler. Den indeholder en del æble, hakkede hasselnødder og sesamfrø. Den er krydret med kanel og kardemomme, så den er fuld af dejlig smag. En rigtig efterårs granola. Der er tilsat planteproteiner i form af Plant Mate plante protein mini. Produktet er fremstillet af økologisk ærteprotein. Man kan ikke smage det i granolaen, men på denne måde er der tilført ekstra protein til din morgenmad. Du kan sagtens undlade at tilføje planteproteinerne, hvis du ikke lige har dem ved hånden, men det er en rigtig god måde at næringsoptimere din morgenmad, hvis du gerne vil have lidt ekstra protein.

Plant Mate produkterne kan købes i Super Brugsen, Kvickly, Irma, Føtex og Bilka. Det fås i 4 varianter. Her har jeg brugt Plante protein Mini. (Det er ikke reklame, jeg er blot en begejstret forbruger)

Ingredienser:

5 dl grove havreflager

5 dl rugflager

300 g æbler i små tern

150 g hasselnødder, grofthakkede

100 g Plant Mate (Plante protein mini)

1 dl sesamfrø

3 spsk kokossirup

2 spsk kokosolie

1 spsk stødt kanel

1 spsk stødt kardemomme

1/2 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Hak hasselnødderne groft. Skyl æblerne og skær dem i mindre tern på ca. 0,75×0,75 cm. Behold skrællen på. Du skal bruge ca. 300 g tern. Kom kokossirup og kokosolie i en lille kasserolle og smelt forsigtigt. Bland i en stor skål havreflager, rugflager, Plant Mate (Plante protein mini), grofthakkede hasselnødder, æbletern, sesamfrø, kanel, kardemomme og uraffineret salt. Hæld den smeltede kokossirup og den smeltede kokosolie sammen med de øvrige blandede ingredienser. Bland det hele grundigt sammen. Beklæd en dyb bageplade med bagepapir og hæld granolaen deri. Bag i alt i 25-30 min. Rør i blandingen flere gange undervejs. Granolaen skal være gylden men endelig ikke for mørk og brændt i kanterne. Stil den færdigbagte granola på en rist og lad den køle helt af før den kommes i en beholder med tætsluttende låg.

Spis f.eks som på billedet oven på en chiagrød og med æblekompot. Eller bare oven på yoghurt og frisk frugt samt forskellige slags bær.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar