Kikærtepålæg med knoldselleri og palmekål

Et dejligt vinterligt pålæg med bælgfrugter, rodfrugter og kål. Jeg har været igang med at udvikle nye opskrifter til en workshop jeg skal holde sammen med Peter Kirk Haugstrup, som er økologisk landmand og står bag Peters Gartneri. Workshoppen hedder Vinterens kål og rødder og min rolle er at komme med inspiration til hvordan vi får brugt vinterens kål og rødder. De forskellige retter der skal laves på workshoppen er udelukkende de grønsager der er tilbage på marken og lageret fra sidste års dyrkningsperiode.

Pålægget her er med knoldselleri, rødløg, æble, og palmekål. Altsammen fra Peters Gartneri.

Ingredienser:

200 g knoldselleri (renset vægt)

250 g kogte kikærter el. Ingridærter

50 g rød løg i små tern

50 g æble i små tern

1 stor håndfuld helt finthakket palmekål el. grønkål

1 spsk citronsaft

Fintrevet citronskal af 1/2 citron

2 spsk mayonnaise 

1 1/2 tsk dijonsennep

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens et stykke af en knoldselleri (200 g) og skær det i mindre tern. Hvis du selv koger kikærterne (Ingridærterne) kan du koge knoldsellerien sammen med dem for at spare på strømmen. Hvis du bruger en dåse kogte kikærter koger du knoldselleristykkerne for sig i en lille gryde i letsaltet vand til de er helt møre og bløde. Hæld vandet fra de kogte kikærter (Ingrid ærter) og fra de kogte selleristykker. 

Kom både de kogte kikærter og de kogte knoldselleritern i en minihakker og kør ganske kort til det er blevet til en grov masse. Der skal stadig være noget at tygge på. Rens og hak rødløget helt fint. Skær æblet i fine tern. Behold skrællen på. Skyl kålen og fjern de grove stilke. Hak resten helt fint til du har en håndfuld. 

Rør de groft mosede kikærter, knoldselleri, rødløgstern, æble tern og det finthakkede grønkål sammen. Tilsæt, citronsaft, citronskal, mayonnaise, dijonsennep, salt og friskkværnet peber. Smag det til og tilsæt flere krydderier hvis ønsket. 

Servér evt. på et stykke godt brød med en masse karse eller andet grønt på toppen. 

 Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar