Kartoffelsalat med syltet knoldfennikel, friske krydderurter og linser

Årets første kartoffelsalat. Her er brugt kartofler fra sidste år. Men uhh hvor det bliver lækkert når de nye danske kartofler er klare. Så vil jeg fluks lave salaten igen. Her er der brugt gode mængder af oregano, purløg og estragon fra haven. Du kan sagtens bruge andre slags friske krydderurter. Brug det du har, som du kan lide og som egner sig til at bruge i en kartoffelsalat.

Ingredienser:

500 g kartofler ( renset vægt)

175 g fintsnittet spidskål

1 mini romainie salat el. hjertesalat

100 g knoldfennikel snittet helt fint på mandolinjern

syltelage ( 1/2 dl æblecidereddike + 1/2 dl vand + 1/2 dl rørsukker )

250 g kogte linser ( svarer til 1 dåse)

3 spsk olivenolie

1 1/2 spsk lys balsamico 

1 1/2 spsk grov sennep

1 fed hvidløg

uraffineret salt

Friskkværnet peber

2 håndfulde blandede finthakkede friske krydderurter (her er brugt purløg, estragon, bladfennikel og oregano)

Fremgangsmåde:

Hvis du bruger nye kartofler skal de bare skrubbes rene og koges i saltet vand. Hvis det er gamle kartofler er det en go idé at skrælle dem før de koges. Kog dem gerne med en kvist løvstikke, hvis du har tilgang til det + salt. Det smager rigtig dejligt. Kog kartoflerne til de er gennemkogte og hæld kogevandet fra. Lad dem køle af og skær dem i mindre, mundrette stykker. Hæld vandet fra de kogte linser igennem en sigte og lad al væden dryppe fra. Bland de afdryppede kogte linser med kartoflerne. Rør olivenolie, lys balsamico, grov sennep, finthakket hvidløg salt og friskkværnet peber sammen og smag til. Bland dressingen med kartofler, linser og finthakkede friske krydderurter. Lad blandingen stå mens du laver resten af salaten. Snit knoldfennikel helt fint på mandolinjern. Bland æblecidereddike, vand og sukker i en lille gryde. Giv det et hurtigt opkog til sukkeret er opløst. Tag gryden fra varmen og læg de snittede knoldfennikel i lagen. Lad det stå i ca 15 min. Snit spidskålen helt fint. Skær enden af mini romainie salathovedet og skil bladene fra hinanden. Skyl dem og tør i en salatslynge. Pluk i mundrette stykker. Bland spidskål, det lynsyltede knoldfennikel ( gem syltelagen og brug evt. til en ny omgang )og salat i en skål og fordel det på et fad. Fordel derefter blandingen af kartoffel, linser, krydderurter og dressing oven på salat og spidskål. Læg eventuelt nogle små fine kviste bladfennikel ovenpå salaten og krydder med en smule friskkværnet peber og salt til sidst. På salaten er der også brugt løgkarseblomster og blade. Det behøves ikke. 

Spis evt. salaten sammen med nogle plantebøffer/deller eller plantepølser.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar