Havre- kikærtebrød

Jeg har glædet mig rigtig meget til at dele denne opskrift med jer. Det der med at få noget mere protein ind i det daglige brød, synes jeg er en super god idé. Mest fordi der er mange der har svært ved at spise de 100 g bælgfrugter dagligt. Hvis der også er lidt bælgfrugter i det daglige brød, er det lidt nemmere at opnå de 100 gr. Brødet her er også 100% glutenfrit, hvis du sørger for at købe glutenfri hel havre og glutenfri havregryn, hvis det betyder noget for dig. Hvis ikke kan du bare bruge almindeligt haregryn og hel havre.

Brødet smager meget neutralt, så det kan bruges til meget forskelligt pålæg. Næste trin er at prøve at lave det med surdej. Dette brød er hævet med en lille smule gær og dejen er langtidshævet på køl.

Ingredienser:

7 dl. vand

5 g. gær

1/2 dl loppefrøskaller

15 g uraffineret salt

1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner

1 spsk hel fennikelfrø ( kan undlades)

200 g kogt hel havre glutenfri

200 g fine glutenfrie havregryn

200 g kikærte el. Ingrid ærtemel 

birkes til at drysse oven på brødet

olivenolie til at smøre formen med

Fremgangsmåde:

Skyl først den hele havre. Kog den derefter i dobbelt mængde vand i forhold til den hele havre + en smule salt. Hvis du tænker lidt smart og bæredygtigt, er det en god idé at koge en større portion og bruge noget i salater eller fryse det overskydende ned i mindre portioner. Lad det køle af før det kommes i dejen. Rør gæren ud i vandet i rørekedlen. Tilsæt loppefrøskallerne og pisk/rør det grundigt sammen. Tilsæt den kogte hele havre, hørfrø og solsikkekernerne. Bland havregryn, kikærtemel, salt og hel fennikel i en skål og tilsæt blandingen til dejen. Rør dejen grundigt sammen. Smør en rugbrødsform der kan rumme 3 liter. med olivenolie el. andet fedtstof. Fordel dejen i formen og glat den ud i overfladen. Drys evn. med birkes og prik overfladen med en gaffel. Læg en form for låg på formen og stil formen i køleskabet i 18-20 timer. Tag formen ud ca. tre timer før det skal bages. Så det hæver lidt op inden det bages. Bag ved 200 grader varmluft i ca. 1 time. Kernetemperaturen skal være 98 grader.

Brødet er fryseegnet.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar