Langtidshævede boller med squash, hampefrø og hørfrø

Det er “big squash time” lige nu, så det er med at få brugt squash hvor man kan, mens det står på. Her er de brugt i en portion boller. Jeg ønskede også at tilføre nogle Omega3 fedtsyrer, så derfor er der tilføjet både hørfrø og afskallede hampefrøskaller. Det blev til nogle lækre boller der var bløde og svampede indeni og sprøde i skorpen. Der er drysset en blanding af rugflager, hørfrø og afskallede hampefrø på overfladen af bollerne. Det giver lidt ekstra knas.

Ingredienser: (til 18-20 stk.)

100 g rugflager + lidt til at drysse oven på bollerne

50 g hørfrø + lidt til at drysse ovenpå bollerne

2 1/2 dl kogende varmt vand 

 

5 dl koldt vand

5-10 g gær

50 g afskallede hampefrø + lidt til at drysse ovenpå bollerne

1 tsk rørsukker

1 spsk uraffineret salt

550 g sigtet speltmel

200 g groft ølandshvedemel

250 g revet squash

Fremgangsmåde:

Hæld 2 1/2 dl. kogende varmt vand over 100 gram rugflager og 50 g hørfrø i en lille skål. Lad det stå i en times tid. Riv 250 g squash mellemgroft og stil til side. Hæld 5 dl. koldt vand i en rørekeddel eller i et bagefad. Smulder gæren ud i dejen og rør 1 tsk rørsukker ud i vandet. Tilsæt de udblødte rugflager, hørfrø og vandet det har stået i blød i. Rør blandingen ud i vandet. Tilsæt de afskallede hampefrø og salt og rør det i blandingen. Nu røres eller æltes mens al melet tilsættes løbende. Til sidst æltes det levede squash i dejen. Ælt et par minutter til dejen er grundigt æltet. 

Sæt låg på rørekedlen og stil den i køleskabet natten over eller i 15-18 timer. Stil dejen ved stuetemperatur i en times tid eller to. 

Jeg kan anbefale at bage bollerne på et opvarmet bagestål. På den måde får de en lækker skorpe. 

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og drys en blanding af rugflager, hørfrø og afskallede hampefrø ud over hele overfladen. Skær bollerne i den størrelse du ønsker og læg dem på bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min. Hvis du bager dem på et bagestål skal de have ca. 15 min ved 250 grader varmluft. Hvis bollerne bages på en almindelig bageplade skal de bages lidt længere ved 225 grader. 

Læg dem til afkøling på en bagerist og læg et rent klæde over bollerne. Bollerne er fryseegnede. 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar