Om Mad med glød

Med fokus på rene, friske, farverige, velsmagende, økologiske/biodynamiske råvarer, ønsker jeg at være med til at inspirere til at spise nærende og berigende mad med masser af grønsager, frugter, kerner, frø, nødder og alt det der kommer fra planteriget.

Jeg tror på at kroppen langt hen ad vejen kan helbrede sig selv og finde en balance, hvis vi giver den gode, rene råvarer, at leve af. Råvarer fyldt med vitalitet og gode helbredende egenskaber. Jeg tror også på at vi skal lære at mærke, hvad det er vi har brug for. At mærke hvad vore krop trives med. Så en god kontakt til kroppen er vigtig. Forbud, løftede pegefingre og restriktioner, tror jeg ikke på. Men viden, indsigt og kontakt til kroppens behov, det tror jeg på. Lysten til det vi har behov for kommer af sig selv, hvis vi har en god kontakt til vores krop og sanser.

Vi lever dog i en tid hvor vi bombarderes af alverdens mærkelige, naturfremmede stoffer i alt, hvad vi omgiver os med. Det er en kæmpe uoverskuelig jungle at skulle navigere i. Der er så usædvanlig mange ting man bliver nødt til at sætte sig ind i, hvis man vil leve uden for mange belastninger af kroppen.

På denne blog kan du finde inspiration og ideer til at lave nærende, velsmagende og smuk mad af rene råvarer. Da jeg selv spiser vegetarisk og overvejende en plantebaseret kost, vil du ikke kunne finde opskrifter med kød. Da jeg startede bloggen op, spiste jeg en smule kød, så derfor var nogle af mine opskrifter med fisk og kylling. Dem har jeg fjernet, så det er nu 3/1- 2017 en ren vegetarisk blog. Da jeg også næsten kun spiser plantebaseret mad, vil de opskrifter jeg lægger ind på bloggen fremover være plantebaserede.

Det er af etiske årsager jeg har droppet det at spise kød. Jeg kan ikke forsvare, den behandling dyrene udsættes for. Og så har kød aldrig sagt mig noget. Har aldrig helt kunnet forstå, at kødet skulle have hovedprioriteten i et måltid.

Jeg bliver inspireret af at bruge de råvarer, der er i sæson. Der er altid noget at glæde sig til, se frem til. Når jeg hele vinteren har spist mig mæt i forskellige rodfrugter, kål i massevis og æbler, appelsiner og masser af nødder, mandler og kerner, ja så glæder jeg mig vildt til de grønne vilde planter dukker frem i haven og i naturen. Så står den på ramsløg, sødskærm, skvalderkål osv. Sådan er det så skønt med de forskellige råvarer man kan nyde når tid er.

I vores have har vi en del krydderurter, mange forskellige bærbuske, nogle frugttræer (har ikke plads til alle dem jeg kunne tænke mig), en mindre køkkenhave, med lidt forskellige grøntsager og nogle spiselige blomster. Vi har et lille drivhus med druer, tomater, agurker, basilikum, chili og andet godt, som vi nyder godt af hele sommeren og sensommeren.

Kontakten til naturen, planterne og de rene uspolerede råvarer er det jeg inspireres af. Og det er denne inspiration, glæde og kreativitet jeg gerne vil formidle og dele.

Det at tage billeder af maden er et kapitel for sig. Det fototekniske har jeg absolut ingen forstand på og jeg har i øjeblikket heller ikke tid til at sætte mig ordentligt ind i det. Måske det kommer hen ad vejen. Jeg har dog været på et kursus i madfotografering. Det var meget inspirerende og gav mig nogle fif og retningslinier. (Se Fru Knips på Facebook) Håber at billedkvaliteten med tiden bliver bedre. Jeg nyder at få maden til at præsentere sig smukt, ærligt og æstetisk. Så jeg øver mig i at få et smukt billedresultat, så du får lyst til at prøve opskrifterne af.

Har du spørgsmål i forhold til opskrifterne eller andet relevant i forhold til mine indlæg vil jeg bestræbe mig på at svare. Hvis du ønsker at få tilsendt nye indlæg fra bloggen, skal du bare udfylde feltet øverst til højre, på siden, med din mailadresse.

Jeg har også en side på Facebook, der hedder Mad med glød. På Instagram har jeg en profil der hedder @madmedgloed Hvis du finder inspiration gennem billeder, skulle du følge mig der. Jeg lægger dagligt billeder på Instagram.

Rigtig god fornøjelse!!!!